Video : Tipsbladet
Superliga

Endnu et overskud: AGF tjener millioner på ny

Efter flere år med underskud lavede AGF overskud i sidste sæson. Det samme er klubben på vej mod i denne. AGF har netop præsenteret et halvårsregnskab med 13 millioner i plus.

I mange år i træk lavede AGF underskud på underskud, samtidig med at holdet mislykkedes med at nå sine sportslige målsætninger. Men de tider er måske forbi.

Holdet ligger som bekendt på tredjepladsen i Superligaen og kan meget vel ende i den top 6, som det har drømt om, siden slutspillet blev indført. Og også økonomisk går det bedre end længe i AGF.

Klubben lavede sit første overskud i årevis i 2018/19-sæsonen, lige over 10 millioner kroner, og igen i denne sæson er den på vej mod plus. Det fremgår af det halvårsregnskab, AGF netop har udsendt.

Læs også:Sæsonstarten udskudt yderligere for AGF-midt

Her kan man læse, at klubben tjente 13,2 millioner kroner mere, end den brugte (efter skat). Det skyldes ikke mindst, at AGF hævede sin omsætning med godt fem millioner kroner i forhold til samme periode året før.

AGF forklarer stigningen med øgede indtægter fra samarbejdspartnere og sponsorer, og det gode halvårsresultat gør, at klubben hæver sine forventninger for hele regnskabsåret 2019/20. De lød før på et overskud på 5-15 millioner, men er nu indsnævret til 10-15 millioner.

- For andet regnskabsår i træk forventer vi et positivt resultat, og vi kan med tilfredshed konstatere, at vi både sportsligt og kommercielt fortsat udvikler os i en positiv retning. Vores Superliga-hold har præsteret på et stabilt niveau og på den måde skabt gode forudsætninger for at blive en del af mesterskabsspillet, siger administrerende direktør Jacob Nielsen.

Læs også:Østjysk lokalopgør spilles 12. marts

- Vi fastholder den positive udvikling i vores sponsoromsætning, og tilskuermæssigt har vi også oplevet en tilfredsstillende fremgang, hvilket har smittet positivt af på vores entré-, bodsalgs- og merchandiseindtægter.

- På tilsvarende vis forventer vi, at det aktivitetsniveau, der er i Ceres Park & Arena i regnskabsåret – blandt andet med en stadionkoncert i juni – også vil bidrage positivt til resultatet. Det er dog vigtigt at understrege, at vi hverken sportsligt eller kommercielt er i mål endnu, hvis forventningerne til hele året skal indfries. Det kræver fortsat hårdt arbejde og en ydmyg tilgang til opgaverne, ligesom vi også er afhængige af en fortsat stærk opbakning fra byen.

AGF åbner foråret på mandag ude mod AC Horsens.

Læs også:Bænket AGF-profil: Mine chancer skal nok komme

Læs også:Karantæner - hvem er ude?

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 21. runde