Video : Tipsbladet
Generelle

Århus, Esbjerg eller Brøndby: Pokalfinalen placeres inden for tre uger

Årets pokalfinale kan ikke spilles i Telia Parken. I stedet har Ceres Park, Blue Water Arena og Brøndby Stadion lagt billet ind. Divisionsforeningen vælger en finalevært senest i midten af marts.

For første gang i 66 år skal pokalfinalen ikke spilles i et funktionsdygtigt Parken eller Idrætsparken. I stedet skal Ceres Park, Blue Water Arena eller Brøndby Stadion danne rammen om dansk klubfodbolds største kamp.

Det bekræfter Peter Ebbesen, der er turneringschef i Divisionsforeningen, over for tipsbladet.dk. De tre klubber, der har hjemme på stadionerne - AGF, Esbjerg fB og Brøndby IF - har lagt billet ind på baggrund af det udbud, som Divisionsforeningen har sendt rundt.

Den endelige beslutning om, hvor pokalfinalen skal spilles, kommer inden for de næste tre uger.

- Vores plan er at træffe en beslutning, når kvartfinaler er afviklet om halvanden uge. Vi har meldt ud i udbudmaterialet, at vi forventer at træffe beslutning senest den 15. marts, siger Peter Ebbesen.

Læs også:Pokalfinalen må flyttes næste år: Kan ikke spilles i Parken

Kvartfinalerne spilles tirsdag, onsdag og torsdag i næste uge. Her mødes to af de tre klubber, der har lagt billet ind på finalen, Esbjerg og AGF. De øvrige kvartfinaler står mellem AaB og FC København, Randers FC og SønderjyskE samt AC Horsens og Silkeborg IF.

Divisionsforeningens bestyrelse beslutter, hvor pokalfinalen skal spilles. Det gør den ud fra flere hensyn.

- Der er ikke noget parameter, der kan stå alene, men økonomi er nødt til at være et parameter. Der skal være noget økonomi i det for dem, der arrangerer kampen, siger turneringschef Peter Ebbesen.

- Sikkerhed er også et parameter. Hvordan er man i stand til at håndtere sikkerheden, og hvordan er stadion indrettet? En pokalfinale er ikke som en almindelig Superliga-kamp. Det er ikke sådan, at der kommer 1.000 udebanefans. I en pokalfinale deler man stadion mellem to klubber. 

Læs også:DBU-boss forklarer flytning af pokalfinalen: UEFA holder fast

- Så har vi et tredje parameter: Hvad kan man gøre for at skabe festlige rammer for fans? Det er et væsentligt parameter for os. Med Parken ved vi eksempelvis, at der er god infrastruktur, der er Fælledparken og i det hele taget mange gode muligehder. Så vi skal se på, hvad der kan være af tilbud for fans og tilskuere. Hvordan kan man aktivere dem?

Turneringschefen tilføjer desuden, at Divisionsforeningen, hvis det er muligt, kan tage hensyn til geografi - er der kun hold fra Vestdanmark tilbage, skal kampen måske ikke spilles i øst - og hvorvidt det ene hold får hjemmebane. 

Pokalfinalen spilles traditionen tro på kristi himmelfartsdag, som i år falder den 21. maj. Der er Telia Parken ikke ledig, fordi UEFA skal råde over stadion i en måned, før den første EM-kamp skal spilles der den 13. juni.

Kun to gange side 1954 har pokalfinalen været spillet andre steder. Det var i begyndelsen af 90'erne, da Idrætsparken blev renoveret og blev til Parken.

Læs også:Pokalchef forklarer: Sådan bestemmer vi, hvor finalen skal spilles

Læs også:AGF-anfører: Vi satser 100 procent på en pokalfinale

Læs også:Sydbank Pokalen: FCK skal til Køge eller Aalborg