Video : Tipsbladet
Superliga

Fynbo skal skabe Ballon d'Or-vinder i FCM: Børn kan mere end man tror

Bjørn Holm skal stå i spidsen for fodboldafdelingen på FC Midtjyllands skole, Guldminen, og han tror på, at man kan skabe noget stort.

Da FC Midtjylland oprettede idrætsefterskolen Guldminen, var målet klart. Der skulle udvikles en spiller, der kommer til at vinde Ballon d'Or. Det fortalte klubbens direktør Claus Steinlein om forud for første skoleår.

Det skete i et interview med Tipsbladet.

- Jeg er skuffet, hvis vi om 20-30 år ikke har udviklet en spiller, der vinder Ballon d’Or. Det er det, jeg står op for, det, vi drømmer om, og det, vi bygger en skole for. På den her måde kommer vi dagen lang, hver dag året rundt, til at tænke over, hvad det kræver at nå dertil, lød det blandt andet fra FCM-direktøren.

Læs også:FCM ansætter ny leder: Skal være med til at udvikle Ballon d'Or-vinder

Nu har man været i gang siden sommer, og nu har man i form af en nyoprettet stilling ansat en person, som er overordnet sportslig ansvarlig og leder for fodboldafdelingen på skolen, som gerne skal være med til at udklække fremtidens store stjerner.

Her er valget faldet på fynboen Bjørn Holm, som både har en bachelor i idræt, en kandidat i pædagogisk psykologi, ligesom han har A-træner ved DBU's træneruddannelse.

Selv glæder han sig meget, og i et interview med Herning Folkeblad, fortæller han om sit syn på jobbet.

Læs også:FCM: Skuffet, hvis vi om 20-30 år ikke har udviklet en Ballon d'Or-vinder

- Det er min drøm, at vi sammen skaber noget, som rækker ud i fremtiden. Vi skal sætte nye standarder, og vi skal turde tænke stort - også på børnenes vegne. De kan og vil meget mere end man tror, siger Bjørn Holm.

Indtil videre har man 0.-6. klasse på Guldminen.

Læs også:Thomasberg ser tilbage på FCM-tid: Jeg var ikke klar til det

Læs også:Fra 60 til 40 nominerede: FCM-indkøb kan stadig blive Golden Boy

Læs også:FCM vil hente Skandinaviens guld