Video : Tipsbladet
Superliga

Corona-virus: Sådan kan Superliga-kampene være truet

Superliga-kampe i weekenden kan - om nødvendigt - blive afviklet uden tilskuere efter beskeden om Thomas Kahlenbergs smitte, der har sendt Brøndby-ansatte og Lyngby-spillere i karantæne.

Nyheden om, at den tidligere landsholdsspiller og Brøndby-profil Thomas Kahlenberg er smittet med Corona-virus kan ende med at få konsekvenser for Superliga-afviklingen allerede i den kommende weekend. 

Kahlenberg var forbi Brøndbys hjemmekamp mod Lyngby i weekenden, hvilket har betydet, at folk, der har været i tæt kontakt med den tidligere spiller nu er sendt i karantæne. 12 ansatte i Brøndby - blandt andet assistenttræner Martin Retov og direktør Ole Palmå er blandt de karantæne-ramte. Derudover er Brøndby-spilleren Joel Kabongo og tre spillere fra Lyngby også endt i karantæne. 

Beskeden har rejst en række spørgsmål om afviklingen af Superliga-kampe i weekenden og fremtidige spillerunder. Det har medført, at Divisionsforeningen nu har reageret og udsendt følgende besked

Læs også:Lyngby-spiller i virus-karantæne: Jeg håber, de sætter Superligaen på standby

- Der er umiddelbart to forhold, der kan påvirke afviklingen af weekendens kampe.

- Hvis myndighederne kommer med konkrete restriktioner, påbud eller anbefalinger vil de selvfølgelig blive fulgt. Der vil blive gjort meget for at afvikle kampene – også hvis det indebærer at spille uden tilskuere.

- Udover ovenstående, som kan komme fra myndighederne, er der ikke noget i turneringsreglerne, der forhindrer gennemførelse af kampe. Hvis en spiller eller en anden person omkring truppen bliver smittet og hele truppen dermed sættes i karantæne, så tages der stilling til det.

Læs også:FCN inden Brøndby-kamp: Vi er i dialog med myndighederne

- Det er Divisionsforeningens administration (turneringsadministrator i samarbejde med Programudvalget), som beslutter, hvornår kampe spilles, og hvornår udsatte kampe genplaceres.

Brøndby møder i kommende spillerunde FC Nordsjælland på udebane, og her er FC Nordsjælland allerede i dialog med myndighederne om, hvordan den aktuelle situation skal tackles i forhold til kampens afvikling. 

Lyngby BK møder AaB på udebane. Også den kamp er indtil videre programsat som planlagt .

Læs også:Superliga-boss afviser af flytte kampe: Vi spiller som planlagt

Læs også:Retov sendt i hjemmekarantæne: Jeg har det godt på nuværende tidspunkt

Læs også:Lyngby også ramt af virusfrygt: Tre spillere sendt i karantæne

Læs også:Syg Kahlenberg sender flere Brøndby-ansatte i hjemmekarantæne

Læs også:Thomas Kahlenberg har fået coronavirus - myndighederne har besked til fans