Video : Tipsbladet
Superliga

Lyngby-boss: Vi kan ikke se nogen grund til at aflyse kampe

Lyngby-spilleren Patrick da Silva vil have Superliga-kampe udsat, fordi han selv og to andre er sat i karantæne på grund af frygt for corona-virus. Klubbens direktør deler dog ikke den opfattelse.

- Der er ikke noget at gøre, men jeg håber, Superligaen bliver sat på standby, eller kampene bliver rykket.

Patrick da Silva skal tilbringe de næste to uger derhjemme, fordi han har været i kontakt med corona-virus-smittede Thomas Kahlenberg. Det samme skal de to holdkammerater Kasper Jørgensen og Martin Ørnskov.

Derfor opfordrede da Silva tidligere til, at i hvert fald Lyngbys kommende kampe bliver udsat. For holdet spiller et par vigtige opgør mod AaB og FC København, der får afgørende betydning for, om Lyngby kommer i top 6.

- Det er nogle vigtige kampe især for os lige nu. Det er helt vildt. Vi har heller ikke nogen åbenlys gardering på min position, fordi et par af de andre er halvskadet. Lige pt. er det kritisk for os ad helvede til, tilføjede Patrick da Silva.

Læs også:Lyngby-spiller i virus-karantæne: Jeg håber, de sætter Superligaen på standby

Divisionsforeningen har allerede afvist at udsætte Superliga-kampe - i hvert fald så længe situationen er, som den er nu - og samme melding lyder fra da Silvas chef. 

- Vi forstår godt Patricks frustration, og vi ville selvfølgelig gerne have været dette foruden og spillet kampen på fuld styrke. Når det er sagt, så bakker vi selvfølgelig op om, at vi skal forholde os til og efterleve Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Så længe de ikke har forbehold mod afviklingen af kampe, så kan vi ikke se nogen grund til at aflyse, siger administrerende direktør Andreas Byder til tipsbladet.dk.

- Det er ude af vores hænder, og vi vil lade Divisionsforeningen og Sundhedsstyrelsen afgøre, om der skal tages hensyn fremadrettet. Det er meldt tydeligt ud, at vi spiller på søndag, og det ved jeg, at trænerteamet og spillerne allerede er ved at forberede sig på.

Patrick da Silva, Kasper Jørgensen og Martin Ørnskov talte alle med Thomas Kahlenberg i forbindelse med Lyngbys kamp mod Brøndby i seneste Superliga-runde. Det opgør blev spillet søndag, men først i løbet af ugen fik de to klubber og deres ansatte at vide, at de var i risikozonen for at blive smittet.

Læs også:Superliga-boss afviser af flytte kampe: Vi spiller som planlagt

Fra torsdag blev de 13 Brøndby-ansatte og de tre Lyngby-spillere stoppet fra at gå på arbejde. Ingen af de to klubber har dog noget at gøre med selve optrevlingen af dem, som Thomas Kahlenberg har haft kontakt med.

- Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der forestår arbejdet med at informere de berørte. Vi har som sådan kun været med på informationsniveau, og styrelsen har naturligvis også selv haft dialog direkte med de tre spillere, siger Andreas Byder.

Corona-virus er for de flestes vedkommende ikke farlig. 80 procent af smittede oplever ingen eller milde symptomer. Alvorlig sygdom ses ifølge Sundhedsstyrelsen primært hos ældre og svækkede.

Læs også:FCN inden Brøndby-kamp: Vi er i dialog med myndighederne

Læs også:Retov sendt i hjemmekarantæne: Jeg har det godt på nuværende tidspunkt

Læs også:Lyngby også ramt af virusfrygt: Tre spillere sendt i karantæne

Læs også:Syg Kahlenberg sender flere Brøndby-ansatte i hjemmekarantæne

Læs også:Thomas Kahlenberg har fået coronavirus - myndighederne har besked til fans