Video : Tipsbladet
Serie A

Italiensk fodboldforbund: Serie A kan afgøres ved playoff-kampe

Det italienske fodboldforbund overvejer forskellige muligheder for at få afgjort Serie A i denne sæson.

Mens flere fodboldligaer i Europa har indført tilskuerforbud, er den italienske Serie A blevet sat på pause, og den gælder i første omgang til 3. april. Kampe er derfor blevet udsat på ubestemt tid, og det kan få betydelse for turneringsformen. 

Som følge af udskydelsen kan italienerne nemlig ikke nå at spille de resterende 12 spillerunder før den 24. maj, hvor turneringens sidste spillerunde oprindeligt skulle spilles. De kigger derfor på alternativer nu, meddeler det italienske fodboldforbund, FIGC.

Læs også:Efter tilskuerforbud: Spanske spillere vil have kampe udskudt

En mulighed er at udskyde den sidste spillerunde med en uge og give de italienske klubber et særdeles travlt kampprogram. Men der er også tre andre muligheder.

- Hvis situationen ikke skulle give mulighed for afslutning af turneringen, kom FIGC-præsident Gabriele Gravina med nogle forslag, der vil blive drøftet på et andet møde den 23. marts, meddeler FIGC ifølge Football Italia og fortsætter:

Læs også:Stryger Larsen: Kan godt blive urolig for EM

- I ikke-prioriteret rækkefølge ville en mulighed være at undlade at tildele Scudetto og blot informere UEFA om holdene, der er kvalificeret til Europa. En anden ville henvise til tabellen, som den var, da turneringen blev afbrudt. En tredje og sidste mulighed er at arrangere playoff-kampe, der skal afgøre mesterskabet og finde nedrykkere til Serie B.

Ifølge Football Italia er Serie A en gang tidligere blevet afgjort med en playoff-kamp. Den kamp blev spillet mellem Bologna og Inter i 1964, hvor danske Harald Nielsen scorede det mål i en Bologna-sejr.

I øjeblikket er Juventus på førstepladsen i Serie A med 63 point efter 26 kampe, mens Lazio er på andenpladsen med 62 point.

Læs også:Fodboldforbund vil udskyde EM med et år - UEFA afviser

Læs også:EM-playoffkamp skal spilles uden tilskuere

Læs også:Bayern München skal spille hjemmekampe uden tilskuere indtil 19. april