Video : Tipsbladet
Superliga

DBU-boss om sæsonafslutning: Kan blive for sent for denne sæson

Store arbejdsgrupper i Europa og Danmark er i gang med det helt store puslespil for at kunne gøre de nationale ligaer færdig - hvis corona-situationen tillader det.

Da det tidligere på ugen blev gjort klart, at UEFA flyttede EM-slutrunden et år ud i fremtiden, åbnede det på samme tid en dør for, at de mange af de nationale - aktuelt suspenderede - ligaer kan spilles færdig i maj og juni. Indtil videre er 30. juni deadline for, hvornår de nationale ligaer skal være afviklet

Såfremt corona-kampen på det tidspunkt er under kontrol og myndighederne tillader afvikling af fodboldkampe.

Læs også:Ekspert: Vi må forholde os til, at Superligaen måske ikke bliver spillet færdig

- Vi vil jo gøre alt for, at ligaerne bliver spillet færdig, og lige nu sidder folk i arbejdsgrupper her i landet og i resten af Europa og regner på forskellige scenarier. Vi skal vide, hvilke datoer, der er deadline for de forskellige scenarier, så vi er klar til at sætte i gang, så snart myndighederne siger, at det er forsvarligt at spille, siger DBU-formand Jesper Møller Tipsbladet.

- Men vi har jo også en skæringsdato, der hedder 30. juni. Der udløber mange spillerkontrakter, både i Danmark og resten af Europa. Det kan godt være, vi kan få en undtagelse forhandlet igennem, så vi kan spille 14 dage til. Men så heller ikke meget mere. Hvis myndighederne først siger, det er forsvarligt at spille 1. august, 15. august, ja selv 1. juli, så er det nok for sent for denne sæson. Så skal vi i gang med næste sæson, og så har vi også en ny situation for den nuværende sæson, som vi på det tidspunkt skal tage stilling til, siger Jesper Møller.

Læs også:10 danske klubber protesterer nu mod sæson-afslutningen

Indtil videre har smittekurverne i Danmark ikke nået toppen i forhold til antal smittede, så udsigterne til at spille fodbold i Danmark ligger under alle omstændigheder et godt stykke ude i fremtiden.

Læs stort interview med DBU-formand, Jesper Møller i dagens udgave af Tipsbladet. Du får det sammen med Ekstra Bladet fredag. 

Læs også:Quiz: Superligaens nummer 10 - kan du huske dem?

Læs også:Klubberne er uenige: Én mand kan ende med at udpege nedrykkere