Video : Tipsbladet
Superliga

Trods 36 år og udskudt slutrunde: EfB-anfører drømmer stadig om EM

Selv om Markus Halsti når at fylde 37 år, inden EM skal spilles, håber han stadig, at han kommer med til slutrunden.

Markus Halsti havde fødselsdag i går. Han rundede 36 år, og dermed har han i den grad nået den alder, hvor fodboldspillere som oftest stopper. Men Esbjerg-anføreren har tænkt sig at tage mindst et år endnu, og så håber han stadig, at han kommer med til EM, siger han til JydskeVestkysten.

I tirsdags udskød UEFA slutrunden til sommeren 2021. Dermed når Halsti at fylde 37 år, men spørgsmålet er, om det overhovedet er nogen ulempe for ham, at EM kommer et år senere.

Læs også:Tim Sparv glad for EM-udsættelse: Det var ikke et alternativ at spille

For Halsti har dels døjet med skader, dels blevet skubbet ned i hierarkiet i EfB-forsvaret. Derfor ville han næppe have fået meget spilletid op til denne sommer, men det kan han selvsagt sagtens nå forud for næste sommer.

- Jeg har været lidt uheldig med skader på det seneste, men fysisk har jeg det rigtig godt nu, og jeg har planer om at spille mindst en sæson mere, og selvfølgelig er EM stadig en drøm, siger Markus Halsti til JydskeVestkysten.

Læs også:Overblik: Superligaens kontraktfrie spillere

Kaptajnens kontrakt med Esbjerg udløber, når juni bliver til juli. Dermed er der lagt op til, at Halsti skal finde en ny klub, hvor han antageligvis kan få mere spilletid end i EfB.

Finland er i gruppe med Danmark ved EM. De to hold skulle have mødt hinanden i den første kamp den 13. juni. Også holdkammeraterne Joni Kauko og Pyry Soiri kandiderer til en plads i Finlands EM-trup.

Læs også:Esbjerg fB må undvære kaptajnen i de kommende uger

Læs også:EfB presset af skader og travlhed: Jeg sælger ikke bare pokalturneringen

Læs også:Esbjerg kan give debut til fem spillere mod FC København