Video : Tipsbladet
Skandinavien

Tidligere Superliga-spillere må ned i løn i Sverige

Det er ikke kun Elfsborg og Frederik Holst, der må ned i løn. Det må spillerne i BK Häcken, der har Viktor Lundberg og Gustav Nilsson i truppen, også.

Det er ikke kun danske klubber, der er ramt af den manglende fodbold for tiden - det er også klubber i udlandet.

I Sverige er de endnu ikke gået i gang med sæsonen, men flere klubber i den bedste række har allerede forsøgt at gøre sig klar til, at de bliver ramt økonomisk af sundhedskrisen i forbindelse med Covid-19.

Læs også:Bør Superliga-holdene blive væk fra Tyrkiet? - Dubai er i en liga for sig

Tidligere kom det frem, at Elfsborg er gået ned i løn, og nu gør de det samme i BK Häcken. 

Af klubbens hjemmeside fremgår det, at alle ansatte i fodboldklubben går ned i løn, fordi ligaen i Sverige først indledes i juni. Det er kun midlertidigt, til ligaen kommer i gang, og der begynder at komme penge i klubkassen igen.

Læs også:Bundu tilbage i kamp med et smil: Godt at røre en bold

Holdet er trænet af Andreas Alm, der har en fortid som træner for Vejle Boldklub, og i truppen er de tidligere Superliga-spillere Ahmed Yasin, Erik Friberg, Viktor Lundberg og Gustaf Nilsson.

- Takket være langsigtede beslutninger fra medlemmerne historisk set er vi ikke i samme akutte økonomiske krise som en del af de andre foreningen. Samtidig er situationen lige for øjeblikket meget usikker, og udviklingen er usikker, hvilket betyder, at vi skal fortsætte med at tage ansvar for foreningen i et langsigtet perspektiv. Derfor tager vi en række skridt i denne situation for at reducere vores omkostninger, siger Marcus Jodin, der er klubchef i BK Häcken.

Klubben endte i 2019 på en sjetteplads i den bedste svenske række.

Læs også:Ankersen før kontraktudløb: Økonomi spiller da en stor rolle

Læs også:Tidligere Superliga-spiller roses i Sverige: Tilbød at gå frivilligt ned i løn

Læs også:Som de første i Sverige: Frederik Holst må ned i løn