Video : Tipsbladet
Bundesliga

Tyske fodboldstjerner accepterer lønnedgang

Ifølge nyhedsbureauet AFP har spillerne i flere store tyske klubber accepteret en lønnedgang.

Lønomkostninger er den helt store udgiftspost i fodboldklubber, men i de største tyske klubber kan de glæde sig over, at udgiften til løn er lidt mindre den kommende tid.

Ifølge nyhedsbureauet AFP har spillerne i klubber som FC Bayern München og Borussia Dortmund accepteret en lønnedgang for at hjælpe klubbernes økonomi i det, der er en svær tid lige nu.

Læs også:Klubberne er ramte: PL-spillerne kan blive tvunget til at gå ned i løn

Covid-19-pandemien har skubbet den tyske række, og Bundesligaen er på nuværende tidspunkt lukket ned frem til 30. april, og det kan sagtens tænkes, at lukningen bliver længere.

Ifølge Bild har Bayern Münchens spillere og klubledelse accepteret en lønnedgang på 20 procent, mens spillerne i Borussia Dortmund har sagt ja til at gå ned i løn for at vise solidaritet med klubbens øvrige ansatte, der ikke tjener lige så meget.

Læs også:Mens Europa er lukket ned: Svensk klub vil spille for tilskuere lørdag

Også klubber som Werder Bremen og Schalke 04 har fået en håndsrækning af deres spillere, mens Bayer Leverkusen lige nu er i dialog med spillerne i klubben om at gå ned i løn for en stund.

Det var Borussia Mönchengladbachs spillere, der startede trenden, da de foreslog at opgive deres løn for at sikre klubbens økonomiske fremtid.

Læs også:Millionerne forsvinder: Så meget sparer klubberne på at sende spillerne hjem

Læs også:AIK-chef: Klubber kan blive tvunget til at sælge til meget lave priser

Læs også:Tidligere Superliga-spillere må ned i løn i Sverige