Video : Tipsbladet
Superliga

Glen Riddersholm efterlyser klarere retningslinjer

SønderjyskE-træner Glen Riddersholm vil gerne have klare retningslinjer for, hvad klubberne må og ikke må i den kommende tid.

Hvordan skal klubberne forholde sig i øjeblikket, hvor det meste af Danmark er lukket ned, og befolkningen er blevet bedt om at holde afstand til hinanden på grund af smittefare for coronavirus?

Mange Superliga-klubber har sendt spillerne hjem med støtte fra regeringens trepartsordning, så de må slet ikke træne sammen. Det må de til gengæld gerne i en klub som FC København, hvor spillerne møder ind på klubbens træningsanlæg på Frederiksberg, men det sker i små grupper ad gangen, og træningen foregår på en noget anderledes facon - det er blandt andet forbudt at røre bolden med hænderne. 

OB er en anden af de klubber, der er på træningsbanen, men det foregår ligeledes i små grupper, spillerne er omklædte hjemmefra, og man parkerer langt fra hinanden. Det har imidlertid medført stor kritik fra OB's fynske naboklub Røde Stjerne, hvor leder Henrik Pedersen i et interview med Fynes Stiftstidende har kaldt det "idioti" og "usolidiarisk". Han mener, at OB-spillerne bør blive hjemme.

Læs også:Træner-karrusellen: Så længe har Superliga-trænerne været i jobbet

I SønderjyskE forsøger man også at stable en hverdag på benene, men cheftræner Glen Riddersholm efterlyser klarere retningslinjer for, hvad man må og ikke må i den kommende tid.

Det fastslog han i et interview med Tipsbladet, som blev foretaget 16. marts.

- Man skal forstå, at vi som trænere og klubber er vant til at gå lige til grænsen. Det ligger dybt i os at være ekstremt kompetitive, og det er vi også i denne situation. Så jeg vil gerne have endnu mere tydelige retningslinjer for, hvordan vi må træne, og hvad vi helt konkret må gøre og ikke gøre i den kommende tid, sagde Riddersholm.

Læs også:David Nielsen har selv lavet fejlen som træner: Det er livsfarligt

- For det ligger i vores natur at holde øje med, hvad konkurrenterne gør, og vi reagerer, så snart vi ser en konkurrent gøre noget, som vi selv har valgt ikke at gøre ud fra vores tolkning af de nuværende retningslinjer og meldinger. Så det vil jeg efterlyse her, samtidig med at jeg rose vores politiske system for den måde, de har håndteret situationen.

Her kan du få et overblik over, hvordan situationen er i de 14 Superliga-klubber - klik her.

Læs også:Jan Bech Andersen: Det er uvirkelige tider

Læs også:Sender ikke spillere hjem: Vil ikke rykke ned og sige "det var dumt"

Læs også:Endnu en Superliga-klub sender truppen hjem på sofaen