Video : Tipsbladet
Generelle

Hany Mukhtar om USA-skifte: Mediernes adfærd var lidt af et chok

Hany Mukhtar fik sig en overraskelse, første gang amerikanske journalister blev lukket ind i omklædningsrummet i Nashville SC, hvor han spiller nu. Så nu tager han længere bad efter kampene.

Når man skifter til en ny klub på den anden side af jordkloden, må man forvente at møde kulturelle forskelle. Det er dog en finurlig en af slagsen, som Hany Mukhtar har bidt mærke i efter sine første måneder i Nashville SC.

I Europa skal spillerne først forholde sig til pressen, når de går gennem den såkaldte mixed zone, men i Major League Soccer har journalisterne mere direkte adgang til spillerne. Som det traditionelt er i amerikansk sport, bliver de lukket ind i omklædningsrummet, og dét skulle Mukhtar vænne sig til.

Læs også:Mukhtar i USA: To holdkammerater mistede deres hjem i en tornado

- Omgangen med medierne var lidt af et chok. Vi har mindre end fem minutter i omklædningsrummet, og pludselig bliver en horde af journalister lukket ind. Nogle spillere stod bare i deres underbukser, men nogle af dem var allerede vant til det, siger Hany Mukhtar til Goal.

- Det er sådan, det fungerer i USA. Jeg tager altid lidt længere bad nu. Jeg bliver også beskyttet en smule af vores presseafdeling. Vores anfører, Dax McCarty, tager sig af det meste.

Læs også:Avis: Brøndby sparer omkring 12 millioner lønkroner i 2020

Det er ikke mange kampe, Mukhtar har haft til at vænne sig til den nye omgang med medierne. Nashville SC nåede kun at spille to MLS-opgør, før den nordamerikanske liga blev lagt på is af coronavirussen.

Det er klubbens allerførste sæson i MLS, og Mukhtar, der kom til Nashville fra Brøndby IF i vinter, er klubbens første designated player. Den status tildeles typisk stjernespillere, som ikke tæller med i lønloftet og derfor kan få en høj løn. 

Læs også:Brøndby-keeper valgte at blive: Dejligt, når der er tilbud fra andre klubber

Læs også:Anthony Jung var på vej væk i januar: Brøndby blokerede for skifte

Læs også:Direktør om Brøndby-regnskab: Det er meget utilfredsstillende