• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Mukhtar i USA: To holdkammerater mistede deres hjem i en tornado

Foto: Getty Images

Tyske Hany Mukhtar rykkede i januar til USA og Nashville, Tennessee, men den tidligere Brøndby-profil må væbne sig med tålmodighed, da også fodbolden i USA er på pause.

Af Kenneth Jensen

Selv om tyske Hany Mukhtar bare har spillet i amerikanske Nashville SC i godt tre måneder, har han allerede oplevet mere, end man kunne have forventet. Og også frygtet.

Tyskerens blev solgt til Major League Soccer-klubben i starten af januar fra danske Brøndby IF, men det er indtil videre bare blevet til to kampe i den bedste amerikanske række. Ligesom resten af verden er ligaen på pause på grund af coronavirus-pandemien.

Men det er faktisk ikke det eneste, der har sat spor på Nashville og på Hany Mukhtar. I starten af marts blev byen ramt af en voldsom tornado. Over 20 personer døde, og flere holdkammerater blev påvirkede, fortæller Hany Mukhtar i et interview med Spox.

- Vejret har overrasket mig. Der er flere naturkatastrofer her. En tornado hærgede for et par uger siden, og to af mine holdkammerater mistede deres lejligheder. Det er sikkert normalt på den her tid af året - jeg valgte straks at downloade en app, der udsender advarsler. Den bippede og blinkede helt vildt for nylig, selv om telefonen var på lydløs. Så ringede jeg til en holdkammerat og han gjorde det klart: Der var en tornado fem kilometer fra os, siger Hany Mukhtar i interview med Spox.

Læs også:Brøndby-keeper valgte at blive: Dejligt, når der er tilbud fra andre klubber

Lige nu kan han ikke træne med de holdkammeraterne, fordi de i Nashville også forsøger at undgå smittespredning. I stedet træner Mukhtar på en fitnesscykel, ligesom han styketræner dagligt. Han plejede også at jogge en tur, men nu har de fået at vide, at de helst skal blive hjemme. Så det gør Mukhtar.

Derfor bliver der også spillet lidt ekstra PlayStation i disse tider, men det er dog svært at få det til at hænge sammen med vennerne i Tyskland, der nogle gange må op om natten for at spille med Mukhtar på grund af tidsforskellen, fortæller han.

Midtbanespilleren, der fyldte 25 år den 21. marts, fortæller, at tiden lige nu er lidt ensom, fordi han bor helt alene og ikke får besøg for tiden på grund af anbefalingerne om ikke at socialisere. Forældrene var dog forbi for at fejre hans fødselsdag, men ellers har han valgt at isolere sig i lejligheden i Nashville.

Det er stik modsat af tiden i Brøndby, hvor han var et omdrejningspunkt på holdet og i omklædningsrummet. Selv om niveauet på banen faldt til sidst i forhold til det, Mukhtar viste i sine første to sæsoner, har han gode minder om Danmark. Ligesom han har med de andre lande, han har spillet i.

Læs også:Anthony Jung var på vej væk i januar: Brøndby blokerede for skifte

- Lissabon har en speciel livskvalitet. Det er meget rart, at man kan gå til stranden efter en hård træning uden at skulle sidde i en bil i timer eller skulle ligge i solen ved en pool. Det vil Julian Weigl (der lige er skiftet til Lissabon-klubben Benfica, red.) sætte pris på. Salzburg var en kontrast. En lille, men meget smuk by med bjerge og skov omkring byen. Spektakulær om vinteren. 

- Det, jeg husker bedst fra København, er åbenheden, ærligheden og hjæpsomheden fra danskerne. Alle virker interesserede, og og alt virker harmonisk ved byen. Men lige meget hvad: Når alt kommer til alt, er man der kun for én ting, og hvis det ikke går godt sportsligt, er man utilfreds, siger Hany Mukhtar.

Mukhtar har udover Brøndby og Nashville spillet for Benfica, RB Salzburg og Hertha Berlin. Den offensive midtbanespiller nåede at spille 106 Superliga-kampe for Brøndby. Han scorede 24 gange for klubben og var i 2018 med til at vinde den danske pokalturnering.

Læs også:Direktør om Brøndby-regnskab: Det er meget utilfredsstillende

Læs også:Brøndby styrtbløder: Præsenterer kæmpe underskud

Læs også:AaB uden kompromis mod FCK: En hård spillestil

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.