Video : Tipsbladet
EM

Dansk lettelse: Parken kan også afholde kampe EM-kampe til næste år

Da UEFA udsatte EM, skabte det tvivl om, hvorvidt værtsbyerne stadig kunne lægge stadioner til om et år. Men Telia Parken og København har nu sit svar klar. Og det er et ja.

Der var kun tre måneder, til Telia Parken skulle lægge græs til Danmarks første slutrundekamp i historien, da værtskabet pludselig blev ganske usikkert. Kunne København overhovedet afholde fire EM-kampe i 2021? Men nu har DBU, Parken og hovedstaden svaret klar. Og det er et ja, skriver Politiken.

Efter UEFA udsatte EM-slutrunden, blev alle 12 værtslande bedt om at melde ind på ny, om de stadig kunne og ville afholde de samme kampe, som de var tiltænkt. For EM-planlægningen begyndte allerede for flere år siden, og hvem vidste, om København, Glasgow, Bilbao og co. stadig havde nok ledige hotelværelser og politifolk?

Læs også:Beholder Danmark sine EM-kampe i Parken? Skal svare inden en måned

Men det tyder altså på, at de danske værter har fundet ud af, at København også godt kan afholde fire slutrunde kampe i 2021. Ifølge Politiken er der i dag deadline for, hvornår de oprindelige værter skal give tilsagn om, hvorvidt de stadig er i stand til at byde inden for til slutrundefodbold næste år.

Fristen for bindende tilmelding er dog først ved udgangen af april.

Der skulle angiveligt flyttes nogle allerede planlagte koncerter i Parken, mens også de københavnske hoteller skulle forvisse sig om, at de havde kapacitet nok til de tusindvis af tilrejsende. Derudover må man formode, at politiet og øvrige myndigheder lige skulle gå deres kalendere efter i sømmene.

Læs også:Forbliver Danmark EM-værter? DBU forventer snart at melde ud

Hvis den planlagte ottendedelsfinale i Parken skal spilles på samme dag næste år, som det var planen i 2020, går der således kun få dage, fra EM-tilskuerne forlader København, til Tour de France skydes i gang i byen.

Parken skal efter planen lægge græs til fire EM-kampe: alle Danmarks tre gruppekampe og en enkelt ottendedelsfinale. Den bliver under alle omstændigheder uden dansk deltagelse.

Læs også:Ærgerlig spådom: København mister ottendedelsfinale i 2021

Læs også:Dansk medarrangør om EM 2021: Ingen ønskesituation

Læs også:UEFA udskyder flere slutrunder: U21-EM har ingen ny dato