Video : Tipsbladet
1. division

Fodbold-direktør: Det er en forfærdelig situation

Det gør ondt at skulle afvikle resten af turneringen uden tilskuere i Danmark.

Med statsministerens pressemøde forleden, hvor det blev meddelt, at forbuddet mod at samles flere end 10 personer består frem til 10. maj, lå det fast, at der ej heller bliver fodbold-kampe afviklet inden da.

Siden er Divisionsforeningen kommet med en plan for mulige genoptagelser af de danske turneringer. 17. maj, 24 maj eller 31. maj.

I 1. division mangle der 13 spillerunder, og der er bare en plads på spil til oprykningen, mens tre hold må lade livet. 

Viborg FF er med i jagten på Superliga-oprykningen, og er der forståelse for situationen, men tilskuerne kommer de til at savne.

- Det er da en forfærdelig situation. Vi er nogle, der er så heldige at få lov til at arbejde med vores lidenskab som en del af VFF - og det betyder bare rigtig meget for os, at vi har mange mennesker til vores kampe på Energi Viborg Arena. Fællesskabet, hvor vi er sammen om noget og glade når vi finder eller det omvendte når vi taber, er et vigtigt element af at afvikle sportskampe - og det mister vi på den her måde, siger direktør Morten Jensen til Viborg Folkeblad.

Morten Jensen åbnede allerede i forrige uge op for et hæsblæsende slutprogram i turneringen, hvor det i sidste ende ikke er så vigtigt, om klubberne kommer til at mødes til kamp hver tredje dag. Bare turneringen bliver afviklet med sportslige resultater på banen. 

 - Hvis man regner baglæns fra den dato, 30. juni, kan man næsten klare at få afviklet turneringen på fire uger, hvis vi siger, at der kan spilles tre kampe om ugen. Vi kan sige fem uger for en god ordens skyld. Fem uger er nok, sagde Morten Jensen til Tipsbladet. 

Siden er fristen for at gøre turneringen færdig blevet ændret, så hele juli også er til rådighed, hvilket giver masser af og gode muligheder for at få turneringen gjort færdig på sportslig fornuftig vis - såfremt, at det lader sig gøre at komme i gang i maj.