Video : Tipsbladet
Skandinavien

Carlo Holse om svær start i Norge: Jeg følte mig meget ensom

Carlo Holse ankom til Rosenborg på det værst tænkelige tidspunkt: lige inden fodbolden lukkede ned. Derfor var han helt isoleret i et fremmed land i et par uger.

Når man skifter til en ny klub i et nyt land, tager det ofte lige så meget energi at falde til uden for banen som på den. Men efter Carlo Holse kom til Rosenborg, har han haft dårlige vilkår for begge dele. Især da holdet slet ikke trænede, følte han sig ensom, fortæller han i Viaplay Sport Live.

Den norske klub købte Holse den 31. januar, så Holse nåede lige at være Rosenborg-spiller i en måneds tid, før coronavirussen lagde fodbold og samfundet som helhed i dvale. Derfor har Holse haft svært ved at skabe sig et socialt liv i Norge.

Især i de uger, hvor holdet slet ikke trænede, var han meget alene.

Læs også:Af personlige årsager: Carlo Holse er rejst hjem til Danmark

- Vi gik i to-tre uger uden at træne og lave noget, og der følte jeg mig meget ensom, fordi jeg ikke rigtig måtte se andre end mig selv. Det handlede om at være gode venner med sig selv. Det var hårdt. Jeg følte lige, jeg var kommet i gang og på plads, så det var et tilbageslag, men sådan er det. Man må tage det sure med det søde, siger Carlo Holse i Viaplay Sport Live.

Den tidligere FCK'er rejste for nylig hjem til Danmark, fordi hans mormor udviste symptomer på coronasmitte. Heldigivis viste det sig, at hun ikke var ramt af virussen.

I forbindelse med Holses hjemrejse sagde Rosenborgs træner, at han blandt andet gav danskeren lov, fordi Holse havde været meget alene i sine første måneder i Trondheim.

Læs også:Endnu et land må udskyde sæsonstarten: Håber nu på sidst i maj

- Han kom til Rosenborg på et dårligt tidspunkt, og det er klart, at det har været vanskeligt. Vi har prøvet at tage vare på ham så godt, vi kan, men det har været vanskeligt, i og med vi har været isolerede. Han har været meget alene. Gruppetræningerne er den eneste sociale omgang, han har haft. Det er klart, at det er vanskeligt for en ung mand, der er kommet til en ny klub i et nyt land. Det er også én af grundene til, at vi til slut valgte at sende ham hjem til Danmark, sagde Eirik Horneland.

Den norske liga nåede ikke at komme i gang, før corona satte en stopper for den. Den er indtil videre udskudt på ubestemt tid.

Læs også:Holse i Rosenborg: I FCK tog det et år, før de fandt ud af, hvad jeg hedder

Læs også:Mike Jensen og Bendtners exit har skabt luft i budgettet i Rosenborg