Video : Tipsbladet
Superliga

OB-boss om Sabbi: Kommer afklaring, når vi ved, hvornår vi starter

OB regner med, at der kommer en afklaring på udløbende spillerkontrakter, når de kender Superligaens startdato.

Emmanuel Sabbi skal efter planen skifte fra Hobro IK til OB, når hans kontrakt med nordjyderne udløber 30. juni, men da sæsonen er udskudt som følge af coronakrisen, kan der ændres på det. Der vil blive afklaret, når klubberne ved, hvornår Superligaen går i gang, siger Michael Hemmingsen, sportschef i OB, til Sport Fyn.

Mens Sabbi står til at tage til OB den 30. juni, udløber Jacob Barrett Laursen og Kingsley Madus aftale med den fynske Superliga-klub til den tid, hvorfor de kvit og frit kan forlade klubben – formentlig før Superliga-sæsonen er færdigspillet.

Læs også:10 vilde Superliga-rekorder der ikke bliver slået foreløbigt

I OB satser man på at få styr på situationen, når man kender Superligaens startdato.

- Det bliver der en afklaring på, når vi ved, hvornår vi rent faktisk kommer i gang med turneringen igen, siger sportschef Michael Hemmingsen til Sport Fyn.

Læs også:Lyngby-træner om genoptaget træning: Det betyder alt for spillerne

FIFA har opfordret til, at klubber indgår midlertidige forlængelser, så spillere som Sabbi, Barrett Laursen og Madu kan spille sæsonen færdig hos deres nuværende klub. Det forslag har Divisionsforeningen kaldt fornuftigt.

- Fra vores side synes vi, at Fifas retningslinjer er fornuftige, og vi er glade for, at de er blevet meldt ud, for de hjælper til at afvikle turneringen med fuld integritet. Men nu tager vi den derfra, for vi anerkender fuldt og helt vores eksisterende aftaler, sagde Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, i starten af april til Ritzau.

Divisionsforeningen meddelte i sidste uge, at man satser på at genstarte Superligaen den 29. maj, så man kan få sæsonen færdigspillet inden udgangen af juli.

Læs også:Wiland ser tilbage: Havde en masse gode år i København

Læs også:SønderjyskE-profil om amputeret træning: Vi tager det, vi kan få

Læs også:Også OB genoptager træningen: Samler spillerne på hotel