Video : Tipsbladet
Bundesliga

Åge Hareide hylder Haaland: Det er vanvittigt

Det, Erling Braut Haaland har gjort i Dortmund, er vanvittigt, lyder det fra den tidligere danske landstræner.

Den tyske Bundesliga er den første af de store europæiske ligaer til at genstarte, når de i weekenden afvikler en håndfuld kampe, og her venter især et spændende rivalopgør mellem Dortmund og Schalke.

Det opgør skal den tidligere danske landstræner Åge Hareide kommentere på norsk tv, og han glæder sig især til at se nærmere på landsmanden Erling Braut Haaland.

Læs også:Superliga-italiener lider med sine landsmænd: Det gør så forbandet ondt

Haaland kom til Dortmund fra Red Bull Salzburg i januar, og han har taget den tyske storklub med storm – noget, som Hareide har bemærket.

- Jeg var meget interesseret i Dortmund, fordi Thomas Delaney er der. Jeg havde set frem til at komme dertil og se dem nærmere. Nu gik det ikke sådan - men det, Haaland har gjort, er vanvittigt, siger Åge Hareide til VG og fortsætter:

Læs også:Angriber er klar til nyt: Må se om det bliver i Danmark

- De siger, at Haaland er fantastisk til alt. Det bedste, jeg hører, er, at han er en fuldt ud professionel, der er gledet godt ind på holdet i Dortmund. Haaland betragtes som en fantastisk dreng, der træner hårdt og er seriøs på alle måder. Når man hører det, ved man, at han vil være i stand til at gøre det rigtig godt

- Man ser altid alt i forhold til alder. Han tog skridtet fra Molde til Salzburg, og det er ikke et så stort skridt. Men niveauforskellen er stor, når man kommer til Bundesliga, og så spiller han lige så godt dér. Det bliver meget spændende at følge Haaland fremover.

Haaland, der blot er 19 år, har scoret ni mål på otte kampe i Bundesligaen for Dortmund.