Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-klubber indkasserer formue fra staten: Parken får knap 20 millioner

Superliga-klubberne indkasserer millioner af kroner fra den danske stat i lønkompensation. Især Parken Sport & Entertainment får mange penge. Nogle skal dog betales tilbage.

Stort set alle Superliga-klubber har modtaget penge i lønkompensation fra staten. Topscoreren er Parken Sport & Entertainment, selskabet bag FC København, skriver Ekstra Bladet. Det har modtaget 19,7 millioner kroner.

Avisen baserer sine tal på Erhvervsstyrelsens opgørelse, der viser, at klubberne har modtaget over 50 millioner kroner i alt. Der er dog langt fra Parkens 19,7 millioner ned til nummer to på listen, Odense Sport & Event, som er selskabet bag OB, og som har indkasseret 5,9 millioner.

Læs også:Millioner udbetalt til danske klubber: FC København får mest

Klubberne kan dog ikke beholde alle millionerne, selv om de er tiltrængte. Lønkompensationen er udbetalt ud fra, at de spillere og øvrige ansatte, der var hjemsendt, ville være det til 9. juni, men de fleste er tilbage på job.

Både Esbjerg fB og Randers FC siger dog til Ekstra Bladet, at pengene falder på et tørt sted, omend de skal betale nogle af dem tilbage. Uden lønkompensationen havde klubberne været nødt til at fyre medarbejdere.

Læs også:VB venter på lønkompensation: Andre er i større bekneb

Samtlige Superliga-klubber (eller selskaberne bag dem) havde på et tidspunkt medarbejdere hjemsendt uden arbejde. For de flestes vedkommende gjaldt det også spillertruppen, men andre hjemsendte administrativt personale eller ansatte i andre dele af forretning, fx Lalandia for Parkens vedkommende eller hoteldriften for Silkeborg IF's.

Det er et krav for at modtage lønkompensation, at medarbejderne ikke arbejder for virksomheden, mens de er hjemsendt.

Læs også:Hjælper fodboldforbundene: FIFA frigiver en milliard kroner

Læs også:FC Midtjylland-direktør takker spillerne

Læs også:EfB jubler: 97 procent beholder sæsonkort