• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Victor Risager

Hjælper fodboldforbundene: FIFA frigiver en milliard kroner

Hjælper fodboldforbundene: FIFA frigiver en milliard kroner
Foto: Getty Images

FIFA har frigivet en milliard kroner til sine medlemslande, så fodboldforbundene kan komme sikkert igennem coronakrisen.

Af Victor Risager

Store dele af fodboldverdenen er hårdt ramt på økonomien som følge af den igangværende coronakrise, og af den grund har FIFA nu besluttet at hjælpe sine medlemslande.

FIFA har således frigivet 150 millioner dollar – eller knap en milliard danske kroner – som skal fordeles til organisationens 211 medlemslande. Der er tale om de penge, som fodboldforbundene skulle have modtaget senere på sommeren, og som skal bruges til at drive forbundene.

FIFA-chef Gianni Infantino forklarer, at det er det første af flere tiltag. 

- Pandemien har skabt hidtil usete udfordringer for hele fodboldsamfundet, og som verdens styrende organ er det FIFA’s pligt at være der og støtte dem, der står over for akutte behov.

Læs også:Manglende løn: Liverpool-flop sagsøger tyrkisk klub

- Dette starter med at yde øjeblikkelig økonomisk hjælp til vores forbundslande, hvoraf mange oplever alvorlig økonomisk nød. Dette er det første trin i en vidtrækkende økonomisk nødplan, vi udvikler for at reagere på nødsituationen i hele fodboldsamfundet.

- Sammen med vores associerede vurderer vi tabene, og vi arbejder på de mest passende og effektive tiltag, så vi kan implementere de andre faser i denne nødhjælpsplan, siger Gianni Infantino ifølge Goal.

Foruden de driftspenge, forbundene skulle have modtaget til sommer, vil hvert forbund modtage 3,5 millioner kroner, skriver Goal. 

Læs også:Agent for FCM-profil: Spillere skal ikke bare acceptere lønnedgang

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus