Video : Tipsbladet
Superliga

FCK vil investere mere i scouting: Vi kan se, at det betaler sig

FC København er klar til at poste flere penge i klubbens scoutingafdeling.

Brugen af data og analyse i forbindelse med scouting fylder mere og mere i fodboldens verden, og også i Danmark har tallenes kraft vundet indpas i klubbernes daglige arbejde. FC Københavns scouting-afdeling er vokset de senere år, og meget tyder på, at den udvikling vil fortsætte.

FC Københavns Head of scouting & analytics Frederik Leth siger i et interview med podcasten Playmaker, at FC København vil investere mere i området, der både omhandler data og spillerrekruttering.

Læs også:Superliga-træner om ekstra udskiftninger: Har svært ved at se formålet

- Det er ret sikkert, at vi kommer til at investere flere ressourcer i scouting og analyse i fremtiden. Vi kan se, at det betaler sig – både i forhold til at sammensætte en trup med den rette kvalitet og også på bundlinjen, når vi har de mere succesfulde cases, der kommer igennem. Også fordi vi ser analysedelen som et optimeringsværktøj til vores præstationer, siger Frederik Leth til Playmaker. 

Han fortæller, at analysearbejdet og brugen af data er væsentligt i forhold til udviklingen af både klub og spillertrup.

Læs også:FCK kan havne i kattepine: Vi kan ikke spille det hele på én gang

- Vi kan ikke fordoble spillerbudgettet år for år, men så kan vi lave nogle andre ting med de spillere, vi har til rådighed nu. Vi kan benytte nogle ting, der kan optimere deres præstationer, og her er analyse som helhed en mulighed. Det er et essentielt værktøj i forhold til at se spillerens udvikling, lyder det fra Frederik Leth.

FC København er på andenpladsen i Superligaen med 12 point op til FC Midtjylland.

Læs også:Ambivalent Solbakken: Kampprogrammet ligner det, vi har haft hvert år

Læs også:Transferkongerne: Europas største klubber jagtede kæmpetalentet

Læs også:Ståle Solbakken: Forlængelser med duo er sat på pause