Video : Tipsbladet
Landshold

Efter 37 år med landsholdet: DBU-legende stopper

Massør og logistisk koordinator på landsholdet Allan Poulsen stopper i DBU. EM skulle have været hans afsked, men det bliver ikke til noget.

Nævn en landsholdsprofil fra 80'erne og frem, og Allan Poulsen har haft ham mellem hænderne. Helt bogstavelig talt. Han har været massør på A-landsholdet i 37 år, men nu er det slut. Det bekræfter han over for Sport Fyn.

- Jeg er blevet 73, så tiden er inde til at stoppe, siger Allan Poulsen til avisen.

Ifølge Sport Fyn skulle EM med tre hjemmekampe i Parken have været en passende afsked for en legende i DBU-regi, men sådan bliver det ikke. Slutrunden er udskudt til næste år, så i stedet stopper Poulsen som massør og logistisk koordinator nu.

Læs også:Egen kok og ekstra massage: U21-landsholdet har det bedre end nogensinde

Dermed må endnu en af medlemmerne i landsholdets stab lide den tort at gå glip af slutrunden. Den samme skæbne overgik også landstræner Åge Hareide og hans assistent, Ebbe Sand.

Allan Poulsens første opgave med landsholdet var den legendariske kamp på Wembley i 1983, da Danmark vandt 1-0 over England og tog et vigtigt skridt mod europamesterskabet året efter - den første EM- eller VM-slutrunde i holdets historie.

Læs også:U21-landsholdet udvider staben: Det synes vi, et EM fortjener

Dermed kom massør Poulsen med, netop som dansk landsholdsfodbold fik sit internationale gennembrud. Han har set alle de store øjeblikke og skuffende nederlag. Fra de glade dage i 80'erne til EM-guld i '92 og helt frem til nutiden.

Han har nået intet mindre end 12 slutrunder med A-landsholdet og har desuden været massør for OB, kvindelandsholdet, banelandsholdet i cykling og håndboldlandsholdet.

Læs også:Kasper Hjulmand er startet som landstræner før tid

Læs også:Dansk EM-modstander forlænger med landstræneren