Video : Tipsbladet
Superliga

Bedst og værst: Mikkel Kaufmann stemplede ind i FC København

Tipsbladet.dk zoomer ind på opgøret mellem FC København og Randers FC.

Tipsbladet.dk i Telia Parken

FC København - Randers FC 2-1 (2-0)

1-0 Mikkel Kaufmann (3.)

2-0 Jens Stage (26.)

2-1 Emil Riis Jakobsen (83.)

Kampens bedste:

FC København:
Mikkel Kaufmann spillede en god kamp for FC København, og han kunne sagtens have spillet endnu bedre. Den tidligere AaB'er havde chancer til at lave hattrick, men det blev ved én scoring, som var hans første i den hvide trøje. En fejl fra Mikkel Kaufmann kort efter kickoff var lige ved at føre til en Randers-scoring. I stedet scorede Kaufmann selv minuttet senere, og sådan kan det gå hurtigt i fodbold. Mikkel Kaufmann gjorde det godt, arbejdede hårdt og stemplede ind i FC København, hvor der er store forventninger til talentet. 

Randers FC:
Det var ikke nogen nem dag at være Randers-spiller, og det var slet ikke nogen nem dag at være Randers-angriber. De store præstationer stod ikke i kø hos kronjyderne, men Emil Riis Jakobsen havde noget opporturnisme, der klædte udeholdet. Den store mand var en udmærket opspilsstation, han bragte sig i flere gode positioner, og han scorede på et flot hovedstød i anden halvleg. Emil Riis kunne forlade Telia Parken med oprejst pande.

Kampens værste:
Frederik Lauenborg havde vippet Vito Hammershøy-Mistrati af pinden i startopstillingen. Det gør han nok ikke næste gang. Man så ikke ret meget til Lauenborg i kampen, og når man gjorde, var det ofte, fordi han sammen med André Rømer jagtede Rasmus Falk, der igen havde fundet plads i mellemrummet mellem forsvaret og midtbanen. Det var ikke Frederik Lauenborgs skyld, at Randers FC tabte, men den 23-årige midtbanemand greb slet ikke chancen.

Kampens detalje:
Man oplever mange nye ting på de danske fodboldstadions her i kølvandet på corona, og denne søndag havde FC København sendt speakeren op på taget af nationalarenaen, hvorfra han annoncerede hjemmeholdets startopstilling, mens der indenfor i Telia Parken var pyntet godt op på de tomme tribuner. Under kampen gjaldede der tilskuerlyd ud af højtalerne.

Man kan altid diskutere, hvor vellykkede initaitiverne er, når de udføres i praksis, men man må under alle omstændigheder løfte på hatten for alle, der gør en ekstra indsats og tænker ud af boksen i en træls tid for fodbolden.

Inde på banen stod FC København for kampens flotteste detalje, da Jens Stage scorede til 2-0 lige efter fodboldens A-B-C. Rasmus Falk førte bolden frem og spillede den ud til Guillermo Varela, som fandt Stage med en aflevering på tværs i feltet, og så kunne den tidligere AGF'er score i et tomt mål. Det er sådan et angreb, der øves talrige timer på træningsbanen.

Læs også:Vejle har kurs mod Superligaen: Kun os selv, som kan ødelægge det

Læs også:DIF vil fortsat have kompensation til klubberne

Læs også:Mange timers ekstratræning giver pote for FCN-profil

Læs også:Tv-millionerne regner over Superligaen: Dette er på spil

Læs også:Turneringschef forklarer: Sådan fordeles puljerne i slutspillet