Video : Tipsbladet
Superliga

Roser velspillende FCM-stopper: Han kan godt lide at drible lidt

FC Midtjylland vandt 1-0 over FC Nordsjælland søndag aften. Sejren blev sat op af stopper Alexander Scholz, der spillede en fremragende kamp.

FC Midtjylland kom tilbage på rette kurs, da holdet søndag tog fra Farum med tre point og en sejr på 1-0.

Sejren kom efter en rigtig fin præstation, hvor man holdt FC Nordsjælland fra chancer, og hvor man selv havde rigeligt og burde have scoret en gang eller to mere.

FC Midtjylland fik ikke sparket kassen, før forsvarsspiller Alexander Scholz satte tempo på i defensiven og gik frem med bolden ved sine fødder. Han fandt Anders Dreyer med en god bold frem i banen, så Dreyer i højre side af feltet kunne slå bolden skråt tilbage til Sory Kaba, der bankede kampens eneste mål i kassen.

Et vigtigt mål for Kaba, der ikke just har smadret dem ind i dansk fodbold. Men målet viste også betydningen af at have en centerback, der kan bringe bolden frem, som Scholz gjorde det.

Læs også:Pokal-optakt: SønderjyskE - AC Horsens

Og i det hele taget var der store roser til den danske centerback.

- Der er det, vi ved, "Scholle" kan. Han er en god forsvarsspiller, men han er også god på bolden og giver os i nogle henseender en ro på bolden. Jeg synes, Erik (Sviatchenko) var lige så fremragende på bolden, og det gør meget, at vi har ekstra ro i det. Vi havde også en ekstra central derinde i dag, der gjorde, at vi kunne fastholde bolden i nogle faser. Det gav os lidt mere ro og tryghed på bolden, så det ikke blev for meget frem og tilbage, så vidste vi, det kunne blive vanskeligt med nogle af de hurtige folk, som Nordsjælland har, siger Brian Priske.

Også Anders Dreyer, der fik sig en assist på grund af Scholz' glimrende fremløb og aflevering, var ude med roser.

- "Scholle" ved godt, at han bare skal give mig den der på ydersiden, så skal der nok ske et eller andet, og så er det fantastisk at se, at Kaba sparker den ind, siger han og forklarer om afleveringen:

Læs også:Riddersholm: Til tider så det ud, som om vi havde ondt af os selv

- Det er måske ikke lige en bold, de forventer, kommer fra midterforsvaret, men "Scholle" kan godt lide at drible lidt og komme lidt op i banen. Og så kan han lide at spille de bolde, så det handler bare om at være klar.

Også i anden halvleg bragte Alexander Scholz bolden frem, men til sidst fik FC Nordsjælland nok og stoppede Scholz med ulovlige midler, så den krøllede stopper måtte bide i græsset.

- Nej, det synes han nok ikke, var så sjovt, lød det grinende fra Anders Dreyer.

Alexander Scholz og FC Midtjylland har efter sejren over FCN ni point ned til FC København på andenpladsen. 

Læs også:FC Nordsjælland-træner: Vores ejer siger "du er kraftedeme mærkelig"

Læs også:Ekspert: Daramy kan blive solgt for 100 millioner kroner

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: Silkeborg rykker ned, og AGF er bronzefavoritter