Video : Tipsbladet
Superliga

Første kamp i 13 måneder for FCM-keeper: Det er unaturligt for mig

Mikkel Andersen kom ind i stedet for en skadet Jesper Hansen i går. Det var målmandens første spilletid siden maj 2019.

Der var kun spillet et kvarters tid af FC Midtjyllands kamp mod AaB, da Jesper Hansen måtte udgå. I stedet kom Mikkel Andersen på banen til sine første Superliga-minutter i over et år. Det passer ikke til hans personlighed at sidde så meget på bænken, siger han til Herning Folkeblad.

Andersen spillede to kampe mod FC København og Brøndby IF i maj 2019, og siden har han hverken fået spilletid i ligaen eller pokalturneringen. Jesper Hansen har siddet tungt på målmandsposten.

Læs også:FCM lukker ned for information om Jesper Hansens skade

Den arbejdsfordeling huer ikke Andersen.

- Det er unaturligt for mig og min person ikke at spille fast, men jeg føler, at jeg tidligere - og også i dag - har vist, at jeg har været dygtig og god til at vente på min chance. Jeg er ikke typen, der går ud og brokker mig. Uanset hvad så er det inden for kridtstregerne, at jeg skal præstere, siger Mikkel Andersen til Herning Folkeblad.

Læs også:Priske om skadet Hansen: Lod sig udskifte i tide

Den 31-årige målmand ville også have en svær sag, hvis han forsøgte at tale sig på holdet i FC Midtjylland. Jesper Hansen fik således Tipsbladets Det Gyldne Bur som Superligaens bedste målmand i fjor, og han er som regel udtaget til landsholdet.

Mikkel Andersen gjorde det dog godt nok søndag eftermiddag til, at FCM vandt over AaB. Stillingen var 0-0, da han kom på banen, og ligaens førerhold endte med at vinde 2-0.

Målmanden er i gang med sin anden periode i FC Midtjylland, efter han vendte tilbage til klubben i sommeren 2018. Han har fortsat kontrakt i et års tid endnu.

Læs også:Bedst og værst: Sviatchenko og co. var klasser over AaB

Læs også:FCM-back om scoring: Gør jeg sjældent til træning

Læs også:Karantæner - hvem er ude?