Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Silkeborg IF - SønderjyskE

Silkeborg IF rykker ud af Superligaen, hvis holdet ikke besejrer SønderjyskE i søndagens tidlige kamp.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Jysk Park, Silkeborg 
Slutspil: Pulje 1
Dommer: Aydin Uslu
På TV: TV3 Max
Hashtag: #sifsje #sldk

Holdnyt:
Silkeborg IF:
Kent Nielsens mandskab var elendige i starten af sæsonen, men det er Silkeborg IF bestemt ikke mere. De ligner dog en sikker nedrykker - søndag kan ballet være forbi for den jyske traditionsklub. 

Alt andet end en sejr over SønderjyskE sender Silkeborg IF ned i den næstbedste række.  Der er ti point op til SønderjyskE, og efter den kommende runde vil der kun være ni point at spille om. Tre point er med andre ord det eneste, der tæller. 

Tre point blev det til i den første puljekamp mod OB, der som bekendt blev sablet ned med 6-0, men det blev ikke fulgt op i Lyngby, hvor det sluttede 0-0, selv om Silkeborg var bedst og havde hele 18 afslutninger alene i anden halvleg.

Junior Brumado vender tilbage fra karantæne, men han afløses af Svenn Crone, der igen-igen har karantæne, efter han ragede et gult kort til sig mod Lyngby.

Skadeslisten tæller Milan Massop, Magnus Mattsson og Shkodran Maholli. Gustav Dahl kan til gengæld gøre comeback - 756 siden han sidst var i aktion for Silkeborg. 

SønderjyskE:
Efter to sejre i træk - én i pokalen og én i Superligaen - kom Glen Riddersholms tropper ned på jorden igen, da et skadesramt og groggy OB-mandskab vandt 2-0 torsdag aften.

Dermed skal SønderjyskE igen passe på, at OB og Lyngby ikke pludselig stikker af i puljen og efterlader Haderslev-klubben i en gyserkamp om overlevelse. Det vil en sejr søndag eftermiddag forhindre samtidig med, at det én gang for alle vil spille Silkeborg IF skakmat. 

Indsatsen mod OB var pauver, og der skal nogle andre boller på suppen søndag mod et Silkeborg-mandskab, der for bare et bare uger siden tog point fra de lyseblå.

Læs også:Optakt: FC Midtjylland - AGF

SønderjyskE har Johan Absalonsen i karantæne, mens Marc Pedersen, Rilwan Hassan, Theofanis Mavrommatis og Jeppe Simonsen er på skadeslisten. Christian "Greko" Jakobsen og Joao Pereira er tvivlsomme.

Alexander Bah vender tilbage fra karantæne.

Karantæner:
Silkeborg IF: Svenn Crone
SønderjyskE: Johan Absalonsen

Bud på startopstillinger:
Silkeborg IF (4-3-2-1): Romo - Carstensen, Ibsen, Luijckx, Møller - Madsen, Lesniak, Kaalund - Vallys, Moberg - Brumado

SønderjyskE (4-1-4-1): Mielitz - Bah, Kanstrup, Gartenmann, Marfelt - Ekani - Eskesen, Jonsson, Albæk, Frederiksen - Jacobsen

Profilen:
Frederik Alves Ibsen startede sæsonen enormt usikkert, men han er vokset, og nu fremstår han på alle måder som en Superliga-værdig midtstopper. Senest leverede han en rigtig fin præstation mod Lyngby, og den skal han forsøge at gentage i søndagens kamp, hvor han skal duellere med Anders K. Jacobsen. 

Vidste du, at..:
Hvis Silkeborg IF rykker ned søndag eftermiddag, er det sjette gang, at Søhøjlandets helte ryger ud af Danmarks bedste række, og det vil være ny Superliga-rekord. Lige nu deler de den med Vejle Boldklub.

Dom:
Silkeborg IF har ikke vundet mange kampe i denne sæson, men de er nødt til at vinde nu, hvis de fortsat vil drømme om at overleve i Superligaen. Som Kent Nielsens mandskab har præsteret i foråret, kan de sagtens vinde over SønderjyskE.

De to hold har spillet to kampe uafgjort mod hinanden i denne sæson, og det kunne det også sagtens ende for tredje gang, men vi byder alligevel en 2-1-sejr til Silkeborg IF, der dermed får en livline.

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 28. spillerunde

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Optakt: Brøndby IF - FC København

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: AGF viser muskler i bronzekampen

Læs også:Utilfreds Glen Riddersholm: Fortjente ikke at få point