Video : Tipsbladet
Superliga

FCM-boss efter ny titel: Alt andet end trofæer er en skuffelse nu

Rasmus Ankersen er overrasket over, hvor godt FC Midtjylland har gjort det, men jubler over klubbens tredje titel på seks år.

Med fire spillerunder igen kan FC Midtjylland allerede nu fejre, at de er danske mestre. Efter torsdagens sejr over FC København har midtjyderne nemlig et forspring på hele 17 point ned til andenpladsen, og de kan ikke længere hentes.

Det er deres tredje mesterskab, men i modsætning til deres seneste mesterskab i 2017/18, har bestyrelsesformand Rasmus Ankersen kunnet være lidt mere afslappet denne gang.

- Det er jo lidt anderledes end sidste gang, hvor vi vandt på den sidste dag. Her kunne man være lidt mere afslappet, men alligevel var det rart at få det klappet af i dag, siger Rasmus Ankersen efter kampen.

Læs også:Overblik: De seneste ti danmarksmestre

Mesterskabet er også kommet i hus, efter at midtjyderne i sommer sagde farvel til flere profiler som Paul Onuachu, Gustav Wikheim og Jakob Poulsen, mens man i sæsonen også har skiftet ud på trænerposten.

Derfor er Rasmus Ankersen også overrasket over nu at stå med trofæet.

- Vi regnede jo ikke med, at vi ville gøre det så godt. Vi lavede et generationsskifte i sommer og skiftede træner i sæsonen, så der er mange ting, der har talt imod, at det kunne lade sig gøre. Men de unge drenge har virkelig steppet op, og vi har gjort det langt bedre, end vi havde regnet med selv, siger han og tilføjer:

Læs også:Ekspert: Derfor bruger FCK så mange flere millioner på agenter

- Det er klart, at vi får en start med en del medvind på cykelstien, og uden at spille specielt godt vinder vi kampene. Midt på efteråret begynder vi så virkelig at spille godt og også op til coronapausen. Men jeg synes, at vi har fået et hold, hvor vi har meget fart, fysik og aggressivitet i holdet, og det er det udtryk, vi gerne vil have. Det skal vi prøve at bygge videre på nu i transfervinduet og sørge for, at vi ikke går i stå, men lægge et lag på.

FC Midtjylland har nu i de seneste seks sæsonen hentet tre mesterskaber – det samme antal som FC København. Og at forventningen i FC Midtjylland nu er trofæer, viser, hvor langt klubben er kommet, mener bestyrelsesformanden. 

- Det gør jo det, at alt andet end trofæer er jo en skuffelse for FC Midtjylland nu, og det havde været utænkeligt at sige for seks år siden. Så det er klart, at det skaber nogle forventninger, og det er jo positivt på mange måder, men det forpligter også. Der er mange klubber, der investerer i Danmark, så det bliver ikke lettere at holde positionen, men vi skal jo prøve at angribe det og gå mod nye mål og se, om vi kan få et europæisk gruppespil denne sommer og nappe den næste sæson, siger Rasmus Ankersen. 

Læs også:Bedst og værst: AGF'er satte gul rekord i nyt nederlag til AaB

Læs også:Superligaens anførere: FCM's bane er bedst - Farums værst

Læs også:Thomas Frank har bemærket FCM-stjerne: Han er en dygtig spiller