Video : Tipsbladet
Superliga

IFAB: Fem udskiftninger fortsat en mulighed i næste sæson

Tiltaget med fem udskiftninger er en god idé mener IFAB, og derfor er det også en mulighed i næste sæson. Divisionsforeningen afgør om det også skal være sådan i Danmark.

Efter coronapausen har det været tilladt med fem udskiftninger, som i første omgang blev besluttet af det internationale regelorgan, IFAB. Sådan kan det også blive i næste sæson.

Det melder det internationale fodboldforbund FIFA ud på deres officielle hjemmeside.

Læs også:Dansk træner kritiserer fem udskiftninger: Jeg mener, tre er nok

Her bliver der peget på, at undersøgelser og samtaler med deres samarbejdspartnere, at man godt kan se det gode i at blive ved.

Helt frem til sommeren 2021 vil det være en muligheder for de forskellige ligaer, og det er også helt op til Divisionsforeningen at beslutte, hvorvidt det også skal fortsætte i Superligaen indtil da.

Læs også:Udskiftningsfest i Bundesligaen: Tillader fem styk pr. hold

Det vil fortsat også være sådan, at de fem udskiftninger skal foregå over tre omgange i løbet af kampen for at undgå for mange stop undervejs. Dermed er der ingen ændringer i de regler, som der er.

Tiltaget blev sat i gang efter coronapausen, hvor mange hold skulle i gang med at spille kort efter og uden den store opstart, som kunne betyde, at spillerne kunne blive udsat for skader som følge deraf.

Læs også:Premier League tillader flere udskiftninger og flere folk på bænken

Læs også:Medie: Fem udskiftninger tillades også i næste sæson