Brentford missede chancen for at tage andenpladsen: Nu ligner det playoff

Danskerklubben Brentford har nu spillet den direkte oprykningsplads tilbage i hænderne på West Bromwich efter deres nederlag på 0-1 til Stoke lørdag eftermiddag.

Den engelske danskerklub Brentford er tidligere blevet sammenlignet med det amerikanske baseball-hold Oakland Athletics og deres brug af data og statistik. Det blev kaldt 'Moneyball', som der også blev lavet en film om med Brad Pitt i hovedrollen.

Her beviste baseball-klubben, at man godt kunne lave flotte resultater, selvom man brugte et langt lavere budget. Sådan er det også for Brentford, der spiller med Championships 7. mindste budget, men kæmper alligevel med om oprykning.

Lørdag eftermiddag havde de tilmed muligheden for at smutte op på andenpladsen, som giver direkte oprykning til Premier League, hvis de blot fik uafgjort mod Stoke på udebane. I stedet endte med et 0-1-nederlag.

Stoke bragte sig foran i første halvleg efter 38 minutters spil, da Lee Gregory nemt kunne sende en ripost fra målmand Raya i kassen til 1-0. Herfra havde Brentford svært ved at få brudt Stoke-mandskabets defensiv ned, og så endte det med nederlag, selvom Franks tropper lagde mere og mere pres på i anden halvleg.

Holdet på andenpladsen er dermed stadig West Bromwich, som ellers tabte fredag aften. Inden sidste spillerunde, der afvikles på onsdag, er de nu ét point foran Brentford, hvor sidstnævnte har en bedre målscore.

Med i kampen deltog en række spillere med dansk pas i form af Henrik Dalsgaard, Emiliano Marcondes, Christian Nørgaard og Mathias Jensen for Brentford, mens Lasse Sørensen kom ind i de sidste minutter for Stoke.

Her skal Brentford møde Barnsley, mens West Brom får besøg af Queens Park Rangers. Hvis Brentford forbliver på tredjepladsen, så skal de i playoff om den sidste oprykningsplads, hvor holdene mellem nummer tre og seks bliver sat sammen med en semifinale og en finale om den sidste plads.

Og så skal vi nok lade være med at fortælle, hvordan Moneyball endte.