Video : Tipsbladet
Superliga

Bedst og værst: Zeca-helflugter sikrede FCK vital sejr

Tipsbladet.dk zoomer ind på opgøret mellem AaB og FC København.

AaB - FC København 0-1 (0-0)

Carlos Zeca, 0-1 (53.)

Kampens bedste

Læs også:LIVE: MÅL! Zeca bringer FCK i front

AaB (Robert Kakeeto)
Magnus Christensen har længe siddet på den defensive midtbaneplads i AaB, men Roberto Kakeeto har taget pladsen fra sin holdkammerat efter coronapausen. Den 25-årige spiller fra Uganda har da også præsteret godt, og han var i høj grad medvirkende til, at FC København ikke fik spillet til at flyde i torsdagens opgør. Kakeeto havde rigtig godt styr på Rasmus Falk.

FC København (Victor Nelsson)
Den unge forsvarsspiller er en af få FCK'ere, der har holdt niveau, selv om københavnerne har været inde i en skidt periode i den seneste tid. Han forsvarer ihærdigt, når bolden er nede omkring eget felt, og modsat flere af sine kollegaer i forsvaret har han ofte succes, når han skiller sig af med bolden. Spillede sin 50. kamp for FC København mod AaB.

Kampens værste

Læs også:Christian Eriksens chef slår fast: Andenpladsen er ligegyldig

I FC København har Karlo Bartolec slet ikke været den spiller, han var i FC Nordsjælland. Mod AaB leverede kroaten endnu en sløj indsats, og Ståle Solbakken må håbe på, at Guillermo Varela bliver klar til at spille sæsonens sidste kamp mod netop FC Nordsjælland. Men der var generelt ikke mange gode FCK-præstationer trods sejren, og spillere som Mohammed Daramy og Rasmus Falk kan også nævnes her.

Hos de nordjyske værter var det særligt på bolden, at man havde problemer, og unge Oliver Klitten fik ikke sat sit præg på kampen. Kantspilleren blev udskiftet efter en time.

Kampens detalje

I en kamp med mange fejl og uden de store tekniske finurligheder skal Carlos Zeca have ros for sin afgørende scoring. Midtbanestyrmanden scorer sjældent, men han fik et rigtig godt træf på bolden, da han helflugtede til den. Det var hans blot sjette scoring i FCK-trøjen.

Det er også værd at nævne, at Patrick Kristensen spillede sin sidste hjemmekamp for AaB. Han lægger støvlerne på hylden efter indeværende sæson.

Læs også:AGF manglede det sidste i rekordsalg: Men så ombestemte spilleren sig

Læs også:Kryptisk David Nielsen om sin fremtid: Ved aldrig præcist hvad der sker

Læs også:Tom van Weert var tæt på portugisisk storklub før AaB-skifte