Video : Tipsbladet
Superliga

Ekspert forventer ingen PL-check til FCM: Brentford skal selv bruge pengene

Selv om Brentford skulle rykke op i Premier League og score over en milliard kroner, skal FC Midtjylland ikke forvente guldregn over Herning og Ikast, siger sportsøkonom. Brentford får rig lejlighed til at bruge pengene.

Tirsdag aften kan Brentford skrive klubhistorie. Vinder holdet over Fulham, rykker det op i Englands bedste række for første gang siden 1947. Spørgsmålet, som mange i Danmark har stillet sig selv, er, hvad det betyder for FC Midtjylland.

De to klubber har samme ejer, Matthew Benham, og midtjyderne har klart og tydeligt vist Brentford støtte på sociale medier. Men Jesper Jørgensen, der er sportsøkonom hos Deloitte, forventer ikke, at Benham udskriver en stor check til FCM, selv hvis Brentford rykker op.

Pengene ikke hans, men klubbens, og den skal nok få dem brugt.

- FC Midtjylland skal ikke regne med at få en check på 100 millioner kroner onsdag formiddag, hvis Brentford rykker op i aften, siger Jesper Jørgensen til tipsbladet.dk.

Læs også:Marcondes er klar til kampen om 1,4 milliarder: Fulham frygter os

- I første omgang skal Brentford nok bruge alle pengene selv. Uanset hvor god en trup man har haft i Championship, skal der bygges på, når man rykker op i Premier League, og det gælder for alle oprykkere, hvis de ikke vil hurtigt retur til Championship.

- Det er jo også værd at bemærke, at det er Brentford, der får de penge. Det er ikke Matthew Benham, der som ejer af klubben og af FC Midtjylland får de penge, så det er jo Brentfords.

Derudover kræver 2020 meget af fodboldklubbernes økonomier. Også selv om man rykker op i Premier League.

- Det skærper også omstændighederne, at det sandsynligvis bliver en sæson, hvor man langt ind i turneringen, for ikke at sige hele sæsonen, kommer til at spille uden tilskuere i Premier League. Det kommer til at koste Brentford nogle store indtægter, så det er ikke sikkert, at der er så meget til overs til FC Midtjylland, siger Jesper Jørgensen.

Læs også:Thomas Frank før storkampen: Jeg skal hjem til Danmark en dag

Når det er sagt, kan han godt se, hvordan det alligevel kan dryppe lidt på den danske degn, hvis det regner med penge på præsten i London.

- En Brentford-oprykning kan først og fremmest komme FC Midtjylland til økonomisk gavn, hvis FC Midtjylland kan præsentere Matthew Benham for den helt rigtige spiller, der egentlig er nogle millioner kroner for dyr til FC Midtjyllands budget, men som kan gøre en stor forskel på banen for FC Midtjylland og senere bliver solgt med profit eller komme til Brentford og blive en profil der.

- Hvis FC Midtjylland kan præsentere Benham for en spiller eller to af den kaliber, kan man sagtens forestille sig, at Benham siger ja til sådan en handel på grund af de ekstra midler, Brentfords oprykning indirekte giver til samarbejdet. Men jeg tror ikke, FC Midtjylland bare får overført en masse millioner, de så frit kan bruge,, siger Jørgensen.

I første omgang skal Brentford jo lige rykke op. Playoff-finalen mod Fulham begynder i aften klokken 20.45.

Læs også:Fulham-profil før skæbnekamp: Vi kan gøre ondt på Brentford

Læs også:Ombejlet Brentford-stjerne: Har genfundet min selvtillid her

Læs også:Fulham kæmper med at få topscorer klar til Brentford-brag