Video : Tipsbladet
Europa League

Karakterer: Europæisk magtdemonstration af FC København

Tipsbladet.dk zoomer ind på FC København-spillernes præstationer mod Istanbul Basaksehir.

Tipsbladet.dk i Telia Parken

Hvem toppede, og hvem floppede? Sådan gjorde FC København-spillerne det i triumfen mod Istanbul Basaksehir.

Karl-Johan Johnsson - 3 bolde
Svenskeren havde nærmest intet at lave, og hvem havde dog troet det? På et tomt stadion kunne man høre, hvordan Karl-Johan Johnsson hele tiden kommunikerede med sit forsvar, og han uddelte mange roser i løbet af de 90 minutter. Han har reddet FCK mange gange i denne sæson, men mod Istanbul Basaksehir var der ikke for alvor brug for ham.

Guillermo Varela - 4 bolde
FC København-backen ville rigtig gerne i kvartfinalen og møde sin tidligere klub Manchester United, og det skinnede igennem. Uruguayaneren noterede sig for en smuk assist til Jonas Wind efter fire minutter, og han spillede med stor koncentration. Han tager af og til nogle store chancer i sit spil, men han var ikke i nærheden af at koste mod et svagt tyrkisk mandskab.

Victor Nelsson - 4 bolde 
FC Københavns Duracell-kanin fik en lidt usikker start på kampen med dårlige clearinger og dårlige afleveringer, men han spillede sig gevaldigt op, og til sidst lignede han sig selv. Victor Nelsson er måske den FCK-spiller, der trænger mest til ferie, men nu venter der altså en tur mere i manegen på mandag. 

Andreas Bjelland - 3 bolde
Han er ikke så hurtig længere, men det var hans dirkete modstandere heller ikke, og så var Andreas Bjelland aldrig rigtig i problemer. Han flirtede lidt med et straffespark, da han havde hånd på bolden i første halvleg, men fløjten forblev tavs, og så var der ikke mange fingre at sætte på midtstopperens præstation. Kun et kikset hovedstød fem minutter før tid, som kunne have kostet.

Nicolai Boilesen - 4 bolde
For første gang i 458 dage startede Nicolai Boilesen inde i en fodboldkamp for FC København, så det siger sig selv, at han var rusten. Det skjule han imidlertid meget fint. Boilesen kunne bestemt være de 69 minutter, han fik på banen bekendt. Den tidligere landsholdsspiller var påpasselig i defensiven, og det var ikke meget, man så til Europa Leagues topscorer Edin Visca, som Boilesen spillede over for.

Robert Mudrazija - 3 bolde
Den største overraskelse i Ståle Solbakkens startopstilling. Kroaten er stadig på vej tilbage i fulde omdrejninger efter sin skade, og han spillede sin hidtil største kamp for FC København. Robert Mudrazija slap udmærket fra det og leverede en sikker præstation på den centrale midtbane. Udskiftet efter 53 minutter.

Carlos Zeca - 5 bolde
Anføreren lå en smule bag Robert Mudrazija på midtbanen, og dermed skulle han ikke så ofte føre bolden frem, men kunne koncentrere sig om at tackle og kæmpe. Og det er der ikke mange, der gør bedre end Carlos Zeca. Han fik en blodtud undervejs, men bed det i sig og bed fra sig under hele kampen. 

Pep Biel - 4 bolde
Spanieren var fuldstændig usynlig indtil otte minutter inde i anden halvleg, hvor han fuldstændig snød den tidligere Premier League-stjerne Gael Clichy og var ophavsmand til det straffespark, Jonas Wind sikkert omsatte. Den aktion trækker voldsomt op, men helt løbe fra en anonym indsats kan Pep Biel ikke. Udskiftet efter 83 minutter.

Jonas Wind - 5 bolde
Unge Jonas Wind indtog en position som 10'er, og her viste han, at han er en dygtig mellemrumsspiller. Og så viste han nok så væsentligt, at han også kan lave mål fra et udgangspunkt lidt lavere på banen. Det krydrede han med mange vundne dueller, og det var Jonas Wind fra før knæskaden, man så i Telia Parken denne onsdag.

Rasmus Falk - 5 bolde
Fynboen har mest været central midtbanespiller i FC København, men denne onsdag var han tilbage på den position, han ofte spillede i OB. Og han har bestemt ikke glemt, hvordan man gør. Falk brillerede allerede fra start med en fremragende aflevering til Guillermo Varela, som kunne assistere Jonas Wind til 1-0, og Falk formåede også selv at blive farlig flere gange - ikke mindst efter godt en times spil, hvor han scorede målet til 3-0. Rasmus Falk har spillet sin måske dårligste sæson nogensinde i Superligaen, men alt blev tilgivet denne torsdag, hvor han leverede sin måske bedste præstation nogensinde med en løve på brystet. Udskiftet efter 83 minutter.

Mikkel Kaufmann - 2 bolde
Han er en stor dreng, men Mikkel Kaufmann fyldte ikke alverden som FC Københavns ene angriber, og han blev på alle måder den lille i et par dueller med Daniel Aggers tidligere Liverpool-makker Martin Skrtel. Her måtte Kaufmann i græsset, men han rejste sig hver gang, og der var opløftende momenter undervejs i kampen fra Kaufmann, der dog aldrig rigtigt gjorde en forskel for FC København. Udskiftet efter 53 minutter.

Indskiftere:

Jens Stage - 3 bolde
Den tidligere AGF-spiller afløste Robert Mudrazija, og han fyldte fint på midtbanen, hvor han hurtigt fandt sin plads og løste den opgave, han skulle. 

Mohammed Daramy - 3 bolde
Kom på banen i stedet for Mikkel Kaufmann og havde ikke været i aktion længe, før han havde en fin chance fra en spids vinkel. Daramy fik truet gæsternes bagrum et par gange, og med lidt mere skarphed kunne han godt have noteret sig for et mål eller en assist.

Pierre Bengtsson - UB
Afløste Nicolai Boilesen.

Karlo Bartolec - UB
Afløste Rasmus Falk.

Bryan Oviedo - UB
Afløste Pep Biel.

Træner:

Ståle Solbakken - 5 bolde
4-4-2-træneren Ståle Solbakken havde rystet posen og stillede op i en for FC København meget utraditionel 4-2-3-1-formation. Det var en genialitet af nordmanden, og hvor må man bare anerkende de resultater, han formår at skabe i Europa. Nu kan Ståle Solbakken også skrive Europa League-kvartfinalist på CV'et. De små sats med Robert Mudrazija og Nicolai Boilesen gav pote, og det var en 3-0-sejr, der både blev vundet på banen og på bænken. 

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladet.dks skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation.
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.