Video : Tipsbladet
1. division

Liverpool-penge drypper videre til Esbjerg: Får andel af transfer

Esbjerg fB har krav på en lille del af de penge, som Liverpool betaler Olympiakos for Konstantinos Tsimikas.

Det meste af æren for udviklingen af Konstantinos Tsimikas skal gå til hans klubber i Grækenland, men Esbjerg fB kan også godt påtage sig en lille del af den. Den nyslåede Liverpool-spiller optrådte i en halvsæson for EfB, da han var 20-21 år.

Tsimikas var i foråret 2017 udlejet til Esbjerg, og det får NordicBet Liga-klubben nu en kontant afregning for. 

Ifølge FIFA's regler for solidaritetsbetaling skal fem procent af det totale transferbeløb betales til de klubber, der har uddannet spilleren. Uddannelsesperioden er defineret som sæsonerne mellem hans 12. og 23. fødselsdag. Det gælder også klubber, som spilleren har været udlejet til.

EfB har ret til 0,25 procent af det samlede transferbeløb. Dét beløb er ikke offentliggjort, og engelske og græske medier er uenige om, hvor meget Liverpool betaler for Tsimikas.

De engelske bud ligger på 11,75 til 12,75 millioner pund. Det svarer til godt og vel 97-105 millioner kroner. Grækerne skriver dog om 14,87 millioner pund, altså 123 millioner kroner. Det vil sige, at Esbjerg har ret til at modtage mellem 242.000 og 307.000 kroner.

Læs også:Tidligere EfB-spiller til Liverpool: Har altid tænkt, vi ville høre mere til ham

Sportschef Jimmi Nagel Jacobsen vil ikke udtale sig om de mulige økonomiske gevinster i handlen. Til gengæld hæfter han sig ved, at det er lykkedes en af klubbens tidligere spillere at komme så langt som til de forsvarende vindere af Premier League, Champions League og klub-VM.

- Vi er stolte og glade over, at han har været i EfB og hjalp os den gang, og at han har drevet det så langt, som han har, siger sportschefen, der selv lige var blevet ansat som chefscout i EfB, da daværende sportsdirektør Ted van Leeuwen sendte ham ned for at se Tsimikas an.

- Jeg tror faktisk, det var den allerførste tur udenlands på for EfB. Jeg fløj til Athen og skulle se ham spille i en reserveholdskamp for Olympiakos. Derefter skulle jeg tage en beslutning om, hvorvidt det var noget for os.

- Jeg kan faktisk tydeligt huske hans aktioner i den kamp. Måske fordi det var den første tur, og fordi det er gået, som det er gået ham efterfølgende. Jeg så en spiller, der havde fart, var initiativrig og havde et stærkt drive i det offensive spil. Han havde nogle klare færdigheder, som allerede i løbet af en halvleg sprang i øjnene.

Læs også:Officielt: Tidligere EfB-spiller solgt til Liverpool

Tirsdag sagde Esbjerg-målmand Jeppe Højbjerg, at han havde forventet at se Tsimikas i en større klub, og det samme havde Nagel Jacobsen. Måske ikke lige Liverpool, men et sted derimellem.

- Jeg havde ikke set ham havne i en af verdens største og mest succesfulde klubber pt. Men efter EfB var han hos Willem II i Holland, og da tænkte jeg faktisk, at det var et fint springbræt for ham til at komme til endnu større klub i Holland eller Tyskland, siger sportschefen.

Han er i det hele taget godt opdateret på Konstantinos Tsimikas' karriereforløb.

- Jeg har holdt lidt øje med ham, fordi jeg syntes, han var spændende. Han var meget ung, da vi havde ham, så man vidste ikke, hvilken retning det gik i, men man kunne godt se, at han havde potentialet til at spille på et højere plan end EfB en dag. Det er ikke sådan, at jeg ser hans kampe hver anden eller hver tredje weekend, men måske en gang i kvartalet slår op jeg op, hvordan det går ham, siger Jimmi Nagel Jacobsen.

Foruden EfB og Olympiakos, der jo modtager selve transferbetalingen, er også Willem II og de små græske klubber Panserraikos og Neapoli Thessalonikis berettiget til solidaritetspenge.

Læs også:Søndagens rygtebørs: Tidligere EfB-spiller tæt på 100 mio-skifte til Liverpool

Læs også:Medie: Liverpool og Leicester får bud på tidligere Esbjerg-spiller afvist

Læs også:Mandagens rygtebørs: Liverpools mestre jagter tidligere Esbjerg-spiller