Video : Tipsbladet
Superliga

Efter Ståle-kritik: DBU og FCK kæmpede i fem uger for tilskuere

DBU-formand Jesper Møller og FCK-boss arbejdede i ugevis på at overtale UEFA til at lukke tilskuere ind til Istanbul-kamp i Parken.

Det vakte stor undren og frustration i FC København og blandt klubbens fans, at man i sidste uge ikke fik lov at få tilskuere i Parken til hjemmekampen mod Istanbul Basaksehir.

Københavnerne klarede inde på banen udfordringen fint og vandt en fortjent sejr på 3-0, der sendte dem videre til 120 minutters bold mod Manchester United i Köln i mandags.

Men uden for banen var irritationen stor over UEFA, og også FC København-manager Ståle Solbakken var træt af det manglende grønne lys, efter FC København havde mellem 3.000 og 7.000 tilskuere per hjemmekamp i de sidste runder af 2019/20-sæsonen.

- Jeg synes, det er en mærkelig beslutning, UEFA har truffet. Det er skuffende og er slet ikke sportsligt retfærdigt. Det er ulige konkurrencevilkår, det foregår på, sagde Ståle Solbakken til Ekstra Bladet 5. august.

-  Vi har respekt for Jesper Møller, men jeg tror ærlig talt ikke, han har den power der skal til for at forandre de ting her, fortsatte FC København-manageren i interviewet med Ekstra Bladet.

Læs også:Det store Europa-overblik: Se programmet for Champions League og Europa League

Prøvede alt
Jesper Møller forstår FC Københavns ærgrelse over situationen, men med tanke på den løbende udvikling i spredningen af coronavirussen og UEFA's klare holdning om at spille turneringerne færdig uden tilskuere, var der ifølge DBU-formanden ikke noget at gøre.

- Jeg forstår helt klart, at FC København gerne ville have spillet den kamp med tilskuere, siger Jesper Møller.

- Der er ikke forståelse ude i Europa for, at FC København godt kunne spille med tilskuere. Tænk på, at vi har været langt foran de fleste europæiske lande i at have tilskuere tilbage på stadion. I de fleste lande drejer alt sig alene om at få afviklet kampene, man er slet ikke klar til tilskuere. Man har kun set på, om det var muligt at afvikle kampene uden tilskuere eller ej. Vi havde en fin dialog med Daniel Rommedahl og FC København, men det var ikke muligt at få overbevist UEFA, siger Jesper Møller til tipsbladet.dk.

DBU-formanden understreger, at der fra hans og dansk side blev gjort adskillige forsøg på at overbevise UEFA om, at man i Danmark godt kunne spille med tilskuere.

- Vi forsøgte i fem uger, i tæt samarbejde med FC Københavns Daniel Rommedahl, at få åbnet for tilskuere i FC Københavns kamp mod Istanbul Basaksehir. Vi forsøgte simpelthen alt, og vi gjorde gentagne forsøg i de fem uger. Svaret var hver gang nej, siger Jesper Møller.

Læs også:FC København-keeper nomineret til ugens spiller i Europa League

FC Københavns Daniel Rommedahl er Director of Football Operations and International Affairs, hvilket indbefatter at have ansvaret for de ikke-fodboldrelaterede områder i den sportslige sektor, og ikke mindst FC Københavns kontakt til UEFA og den europæiske klubsammenslutning European Club Association.

Der er endnu ikke endelig afklaring på tilskuernes adgang til 2020/21-sæsonens europæiske kampe og landskampene i september, men meget tyder på, at UEFA's altoverskyggende prioritet er at få spillet kampene, sandsynligvis uden tilskuere, især med tanke på de stigende smittetal i en lang række lande.

Usikkerheden har betydet, at UEFA har udvalgt Polen, Ungarn, Grækenland og Cypern som nød-værter, hvis det bliver umuligt at spille én eller flere af de planlagte Nations League-kampe i begyndelsen af september.

FC Midtjylland er i Champions League-aktion tirsdag 25. august på udebane mod bulgarske Ludogorets i turneringens anden kvalifikationsrunde, mens AGF torsdag 27. august spiller i 1. af i alt fire mulige kvalifikationsrunder i Europa League. Århusianerne får besøg af Honka Espoo fra Finland.

Læs også:Rasmus Falk-agent: Præstationerne er ikke gået ubemærket hen

Læs også:Tomt Parken: Afklaring om kampe mod Belgien og England om 1-2 uger

Læs også:Ståle sender stikpille til Uefa: Den lette løsning