Video : Tipsbladet
Skandinavien

FCK'er vender tilbage til sin barndomsklub: Det er mit hjem

Sotirios Papagiannopoulos fik sin fodboldopdragelse i AIK og voksede op i bydelen Solna. Derfor glæder han sig over, at han nu vender tilbage.

Det er 12 år, siden Sotirios Papagiannopoulos forlod sin hjemstavn og sin barndomsklub, men i dag er han formelt tilbage. Både i AIK, hvor han spillede, fra han var ni år, og i Stockholm-bydelen Solna, hvor klubben hører til, og hvor han selv er født.

Af samme årsag glæder "Sotte" sig over at være tilbage, hvor det hele begyndte for ham. Også selv om AIK ligger og roder rundt alt for tæt på nedrykningsstregen i Allsvenskan.

Læs også:Officielt: FC København sælger Sotirios Papagiannopoulos

- Jeg vil hjælpe klubben i den situation, som man nu befinder sig i, og være med på rejsen fremad. AIK er mit hold, og Solna er mit hjem, siger Sotirios Papagiannopoulos i klubbens pressemeddelelse.

Den nu tidligere FC København-spiller spillede i AIK indtil 2008. Siden var han forbi et par mindre svenske klubber og fik sit gennembrud i topfodbold for Assyriska. Siden var han forbi PAOK i Grækenland og Östersund i Sverige, inden han kom til FCK i 2018.

Læs også:Avis: AIK præsenterer FCK-spiller i næste uge

Papagiannopoulos spillede 71 kampe for FC København og var med til at vinde det danske mesterskab i fjor. I AIK skal han være med til at løfte holdet væk fra 13. plads, hvor holdet kun er ét point over nedrykningszonen.

Spilleren har fået kontrakt til udgangen af 2023.

Læs også:FCK-forsvarsspiller på vej tilbage til hjemlandet

Læs også:Dansk keeper i kriseramte AIK: Jeg kan gøre det bedre

Læs også:Avis: 34-årig svensker fortsætter i AIK - afviser tilbud fra Danmark