Video : Tipsbladet
Superliga

OB-spiller før ny sæson: Det behøver ikke altid være så seriøst

Efter et godt forår vil OB’s unge midtbanetalent Mads Frøkjær præstere endnu bedre i den nye sæson. På sigt rækker drømme også ud over OB.

En af de første spillere man hørte på OB’s træningsanlæg tirsdag formiddag, var OB’s midtbanekreatør Mads Frøkjær, der fyrede jokes af i sammenspil med OB's talentchef Tony Hermansen.

29. juli fyldte Frøkjær 21 år. Kontraken med OB varer frem til sommeren 2024 og i foråret var han blandt fynboernes bedste. Nu ser han ligesom holdkammeraterne frem mod den kommende sæson.

- Jeg skal selvfølgelig bygge videre på det seneste halve år og gerne spille fast hver gang. Jeg har en personlig målsætning om at lave flere mål og assist end tilfældet var det seneste halve år. Der var mange gode præstationer, men det endelige slutprodukt var der ikke nok af i forhold til, hvad jeg kom frem til. Mål er min egen skyld, og assists skyldes nogle gange, at folk ikke har lyst til at sparke den ind. Så det er en blanding af en selv og andre. Men der skal flere mål og assist ind på kontoen, slår han fast.

Læs også:Endelig trænede Emmanuel Sabbi med OB: På disse positioner er han bedst

Drømmer om udlandet
Samtidig har han fokus på at blive bedre til det, han i forvejen er god til.

- Jeg er god til nogle ting på bolden, og det vil jeg gerne blive ved med at blive bedre til. Det er det, som driver mig. Og det er det, jeg tror, kan drive mig længere end de danske grænser, siger Mads Frøkjær og uddyber:

- Det er ikke sådan, at jeg ligger søvnløs over det. Men det er da klart, at alles drøm er jo ikke at spille i Superligaen på sigt. Da man var lille, drømte man ikke om Superligaen, man drømte om udlandet. Nu har man klaret første skridt. Jeg har spillet et halvt år, forhåbentligt også næste år, og så er det klart, at jeg også gerne på et eller andet tidspunkt vil kunne kigge mig omkring og tage næste skridt. Men jeg tager det, som det kommer. Det er ikke noget, jeg skal stresse over, da jeg kun lige er fyldt 21 og forhåbentligt stadig har nogle gode år tilbage i kroppen, så det skal nok komme.

Læs også:Skader forfølger OB: Michelsen gør status over den lange skadesliste

Skal være sjovt
At spille fodbold er Mads Frøkjærs arbejde, og han udfører det ofte med et smil på læben,

- Det skal være sjovt, det er næsten det vigtigste for mig. Jeg er meget nørdet på mange områder. Hvis jeg synes, at tingene er sjove, kan jeg godt lide at gå i dybden med dem. Og fodbold, synes jeg, stadigvæk er sjovt. Derfor elsker jeg stadig at træne og møde op og være på banen. Jeg vil i princippet gerne træne fire timer hver dag, hvis vi gjorde det.

- Det er sjovt at gå ud og lege med bolden, det behøver ikke altid at være så seriøst med at løbe gennem kegler og alt muligt fis. Jeg kan bare godt lide at komme ud og røre bolden, og det kan man også se ved, at jeg laver lidt lir engang i mellem og prøver lidt meget, men det skal gerne være sjovt. Selvom fodbold selvfølgelig er seriøst, betyder det meget for mig, at jeg har det sjovt, mens jeg gør det, og det har jeg i øjeblikket i OB, så det er jeg glad for, siger Mads Frøkjær.

Læs også:Lejeaftale tæt på: Ante Erceg nærmer sig exit i Brøndby

Læs også:Daniel Høegh afviser hollandsk bejler

Læs også:Avis: OB lurer på tidligere Silkeborg IF-profil