Video : Tipsbladet
Benelux

Gent-boss om Thorup-fyring: Blev ikke besluttet natten over

Fyringen var Jess Thorup var længe undervejs, fortæller Gent-formand Ivan De Witte.

At der blot er spillet to kampe af den belgiske sæson har holdt Gent fra at fyre klubbens danske træner, Jess Thorup.

Efter to nederlag er den tidligere FC Midtjylland-træner blevet afskediget, og på et pressemøde torsdag er 67-årige László Bölöni i stedet blevet præsenteret som ny mand i spidsen for klubbens førstehold.

Læs også:Thorup kritiserer stopper: Ikke godt nok

På selvsamme pressemøde var bestyrelsesformand Ivan De Witte ikke meget for at snakke om Thorup. Han ville dog gerne fortælle, at beslutningen havde været undervejs i et stykke tid.

- Jeg vil ikke grave for meget i fortiden. Der er også nogle interne ting, som vi gerne vil fortsætte med at holde for os selv. Enhver, der kender mig og Michael (Louwagie, teknisk direktør i Gent, red.), ved, at vi ikke har taget beslutningen natten over.

Læs også:Belgisk klub bekræfter: Fyrer Jess Thorup

- De første snakke med László stammer fra tirsdag eftermiddag. Når det regner, skal man bruge sin paraply. Men de fleste beslutninger er svære, man skal veje flere ting op mod hinanden, og så er det op til en eller to personer at tage beslutningen.

László Bölöni har senest været cheftræner for Royal Antwerp. Trænerkarrieren har desuden budt på ophold i klubber som Nancy, Sporting, Rennes, Monaco, Standard Liege, RC Lens og PAOK.

Læs også:Efter fyring af Jess Thorup: Gent har ny træner på plads

Læs også:Bulgarsk mesterhold klar til FCM-brag: De er fantastiske

Læs også:Sure Gent-fans støtter Jess Thorup: En pinlig mangel på respekt