Skandinavien

Zinckernagel bombede videre i ny Bodø/Glimt-sejr

Philip Zinckernagel scorede på ny to mål, da Bodø/Glimt hentede en 3-0-sejr over Sarpsborg 08. Carlo Holse assisterede andetsteds for Rosenborg, der spillede 2-2 mod Stabæk.

25-årige Philip Zinckernagel er flyvende for det norske tophold Bodø/Glimt for tiden, og søndag fortsatte han formen i en stensikker 3-0-sejr over Sarpsborg 08.

Den tidligere SønderjyskE-spiller bragte således gæsterne fra Bodø/Glimt i front kort før pausen, da han efter flot kombinationsspil modtog bolden i feltet og sparkede bolden i netmaskerne med venstrebenet.

Efter pausen blev det også 2-0, da den 20-årige norske angriber Jens Hauge sendte et straffespark i nettet.

Zinckernagel var dog ikke færdig endnu. Med godt et kvarter igen viste han blændende teknik og sprudlende selvtillid, da han driblede forbi et par spillere på kanten af feltet og derefter sparkede bolden ned i det ene målhjørne - denne gang med højrebenet.

Det er dermed anden gang på en uge, at Zinckernagel scorer to gange i én kamp. I torsdags var han også på pletten to gange i nordmændenes 6-1-sejr over litaueske Spyris Kaunas i Europa League-kvalifikationen. Søndagens scoring til 3-0 var da også Zinckernagels ellevte ligamål i denne sæson.

Zinckernagel kunne forleden også fortælle til Tipsbladet, at han er en eftertragtet herre for tiden. Læs mere om det her.

Kasper Junker har også scoret godt med mål for Bodø/Glimt i denne sæson, men han var søndag henvist til bænken, hvorfra han dog kom ind med små tyve minutter tilbage af opgøret. Danskerkollegaen Sammy Skytte så omvendt hele kampen fra bænken.

Opgøret endte 3-0, og Bodø/Glimt fastholder dermed forspringet på ti point ned til Molde på andenpladsen i Eliteserien. Der er spillet 16 runder af turneringen.

Carlo Holse lavede assist for Rosenborg
Andetsteds i den bedste norske række spillede den tidligere FC København-spiller Carlo Holse også en hovedrolle, da Rosenborg BK spillede 2-2 med Stabæk.

Holse stod for assisten til kampens første mål, da han efter 12 minutter driblede ind fra sin højre side og lagde bolden skråt tilbage i banen. Her modtog den 19-årige midtbanespiller Edvard Tagseth bolden, inden at han ved hjælp af en afretning sendte bolden i nettet.

Føringen holdt dog ikke for Rosenborg, der kort efter pausen kunne se Stabæk udligne til 1-1. Og selvom Rosenborg igen kom i front - denne gang på et straffespark - formåede Stabæk ligeledes at udligne igen med små otte minutter igen.

Kampen endte derfor 2-2, og Rosenborg hænger derfor nu tre point efter tredjepladsen i Eliteserien.