Video : Tipsbladet
Superliga

Alt om Lyngby Boldklub: Halvdelen af målene skal erstattes

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold. Denne gang Lyngby Boldklub.

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold.

Denne gang Lyngby Boldklub.

Transfers:
Ind:
Emilio Simonsen (Nykøbing FC, lejeaftale retur)
Christian "Greko" Jakobsen (SønderjyskE)
Rasmus Thellufsen (AaB)

Ud:
Rezan Corlu (Brøndby IF, lejeaftale retur)
Jesper Christjansen (NSI Runavik)
Martin Ørnskov (karrierestop)
Lasse Nielsen (Næstved BK)

Træningskampe:
Lyngby Boldklub - HIK 4-3
Lyngby Boldklub - Hvidovre IF 3-0
Lyngby Boldklub - Fremad Amager 5-1
Lyngby Boldklub - FC Helsingør 4-3
Lyngby Boldklub - FC København 2-2

Bud på idealopstilling (3-4-3): Mikkelsen - Winther, Geertsen, Gregor - Thellufsen, "Greko", Hebo, Da Silva -  Nielsen, Gytkjær, Riel

Status:
Lyngby Boldklub havde voldsomt svært ved at vinde kampe i foråret, men de vandt, da det var allervigtigst, og så røg Hobro IK i NordicBet Ligaen på bekostning af de kongeblå. Nu står en ny sæson for døren, hvor det eneste mål er overlevelse, og det bliver en svær opgave for Christian Nielsens mandskab. Lyngby har tanket masser af selvtillid i testkampene, hvor det blev til fire sejre i fem kampe.

Styrker:
Lyngby Stadion var i lange perioder et fort for hjemmeholdet i sidste sæson, og det betyder enormt meget at gå ud på eget græs med en følelse af, at modstanderen skal stå meget tidligt op for at vinde. Den selvtillid må være til stede i Lyngby-truppen, og det er en klar fordel for de kongeblå at have en god base.

Svagheder:
I forlængelse af ovenstående vil det være ønskværdigt for Lyngby at blive lidt bedre på udebane, men størst udfordret er Christian Nielsens tropper i offensiven, hvor meget står og falder med, om Frederik Gytkjær scorer eller ej. Spillere som Andre Riel og særligt Emil Nielsen er nødt til at blive farligere, så Lyngby får flere strenge at spille på. Både Riel og Nielsen har imidlertid været godt scorende i testkampene.

Han bliver vigtig:
Thomas Mikkelsen var den målmand, der blev afsluttet mod flest gange i Superligaen i sidste sæson, og han var den keeper, der noterede sig for flest redninger. Sådan kan det også meget vel blive i den kommende sæson, og Lyngby har i høj grad brug for, at veteranen gør det godt på stregen.. 

Hold øje med:
Gustav Marcussen scorede i tre af Lyngbys fem testkampe, og den 22-årige offensivspiller har efterhånden så meget erfaring, at han skal træde ud af rollen som talent og blive en bærende faktor på Lyngby-mandskabet. Marcussen står over for en vigtig sæson, og han bliver spændende at følge.

Spørgsmålstegnet:
Hvordan erstatter Lyngby Rezan Corlu? Brøndby-spilleren var Lyngbys helt store kreative indslag i sidste sæson, og i flere kampe viste han et topniveau, som overgik holdkammeraternes. Lyngby scorede 38 mål i sidste sæson - Rezan Corlu scorede de 10 og assisterede 9. Dermed var han involveret i lige præcis halvdelen af de kongeblå scoringer, og dem skal Christian Nielsen nu opfinde på en anden måde. Det bliver vanskeligt.

Premiere:
Lyngby Boldklub - AaB, søndag den 13. september klokken 14.00.

Statistik fra sæsonen 2019/2020: