Video : Tipsbladet
Superliga

Ingeniørfirma: Nyt stadion i Odense kan koste mere end en kvart milliard

Odense Sport & Event har bestilt en rapport fra ingeniørfirmaet Rambøll, og her fremgår det, at et stadion kan løbe op i godt og vel 263 millioner kroner, skriver TV 2 Fyn.

Selv om Odense Kommune har afsat penge til renovering af stadion, bliver der også kigget på andre muligheder for at forbedre stadionoplevelsen omkring Superliga-klubben OB. I hvert fald fra ejeren af OB.

Det skriver TV 2 Fyn, der har fået aktindsigt i en plan udarbejdet af inginørfirmaet Rambøll.

Læs også:Medie: Flertal sætter 35 millioner af til stadionprojekt i Odense

Planen er bestilt af Odense Sport & Event, der udover at eje Odense Boldklub også er bag VIP-tribunen på stadion i Odense, og ifølge Rambøll kommer det til at koste 262,8 millioner kroner, hvis man reelt skal bygge et nyt stadion - altså rive de gamle tribuner ned og bygge nyt op - samt lukke hjørnerne på stadion.

Stadion i Odense er gammelt, hvorfor det er en mulighed at gøre det på den måde i stedet for eksempelvis at forbedre det nuværende stadion, der som det ser ud nu ikke lever op til 2028-kravet om fuldt overdækket stadion i Superligaen. 

Læs også:Flere investorer er klar: OB-selskab har store stadionplaner

På nuværende tidspunkt er det fortsat planen at renovere, og kommunen er ifølge TV 2 Fyn ikke blevet inddraget i udarbejdningen af planen. Det er således udelukkende Niels Thorborg og Odense Sport & Events bud på et stadionbyggeri.

Hvis man i stedet for en renovering, der ifølge antagelse sidste år fra Odense Kommune ville løbe i 100 millioner kroner, går med planen om en totalrenovering og dermed et nyt stadion, vil der ifølge budgettet fra Rambøll være udgifter til Odense Kommune for 149 millioner kroner.

OB spiller søndag hjemme på Odense Stadion, hvor Vejle Boldklub kommer på besøg.

Læs også:Medie: Så mange penge afsættes til Odense Stadion

Læs også:Borgmester vil have Odense Stadion renoveret: Håber på tocifret millionbeløb

Læs også:Opblusset coronapandemi udsætter tilskuerudvidelse