1. division

Trods keeperfejl: Esbjerg slår Fremad Amager

Jakob Ankersen blev matchvinder med en sen scoring imod Fremad Amager.

Tirsdag aften bød på topbrag i 1. division, da Fremad Amager og Esbjerg fB tørnede sammen på Sundby Idrætspark.

Begge manskaber stodmed ni point efter fire spillerunder før kampen, og bgege hold kunne med en sejr bringe sig midlertidigt i front i rækken. Og den chance greb Esbjerg i et målrigt opgør.

Gæsterne fra Esbjerg fik også en flyvende start, og efter blot 17 minutter var de foran med to mål. I det fjerde minut scorede Mathias Kristensen nemlig, og i det 17. minut scorede Maxime Soulas selvmål for Fremad Amager, da han sendte et fladt indlæg i eget net.

Kort efter fik Fremad Amager imidlertid reduceret ved Pierre Larsen, der sendte bolden i mål efter et slem fejl af vestjydernes keeper, men Esbjerg fB var stadig foran, da holdene gik til pause.

Se den store målmandsfejl i videoen øverst i artiklen.

Esbjerg fB fastholdt føringen helt indtil det 76. minut. Her dukkede Pierre Larsen igen op, og denne gang sparkede han et frispark direkte i kassen til 2-2, og så lignede det en pointdeling mellem topholdene.

Jakob Ankersen ville det dog anderledes, og i et kontraangreb kunne den tidligere Superliga-profil sende sejrsmålet i kassen knap fem minutter før tid.

Esbjerg fB tog dermed alle tre point og topper nu 1. division med 12 point efter fem spillerunder, mens Fremad Amager er nummer fire. Viborg FF kan dog rykke forbi Esbjerg i tabellen, hvis de besejrer Vendsyssel FF onsdag.