Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: OB - Vejle Boldklub

Pilen har peget op for både OB og Vejle Boldklub i sæsonens første tre kampe. Nu mødes de to klubber på Fyn.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Nature Energy Park, Odense
Dommer: Jakob A. Sundberg 
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #obvb

Holdnyt:
OB:
Fynboerne lagde fra land som lyn og torden med en imponerende sejr over FC København, men siden er det blot blevet til samlet et enkelt point mod FC Nordsjælland og AGF. Dermed er fynboerne på fire point - præcis som Vejle Boldklub.

Pointhøsten har været godkendt efter de første tre runder, men cheftræner Jakob Michelsen skal have lappet defensiven. OB har foreløbig indkasseret syv mål, og det er i den høje ende.

Til gengæld har OB selv scoret seks mål, og det kan de ikke mindst takke Issam Jebali for. Tuneseren er delt Superliga-topscorer med Kamil Wilczek med fire mål.

OB har Mart Lieder, Janus Drachmann, Alexander Juel Andersen og Christian Vestergaard på skadeslisten.

Vejle Boldklub:
Oprykkerne fra Nørreskoven har blæst til angreb fra første fløjt i Danmarks bedste række.

Vejle Boldklub har scoret imponerende otte mål i de første tre runder, og Constantin Galcas mandskab har spillet flot og underholdende fodbold. Vejle har vist, at de har individualister, der sagtens kan skinne igennem i Superligaen.

Senest blev det 2-2 mod FC København, hvilket isoleret er et glimrende resultat for en oprykker, men set over 90 minutter må jyderne alligevel ærgre sig. De var nemlig klart bedre end FCK og burde have vundet. Vejle vandt skudstatistikken 25-7.

Læs også:Powerranking: FCM, BIF og AGF i top - FCK synker til bunds

Ligesom OB har Vejle defensive huller, der skal lappes. Også VB har lukket syv mål ind i de første tre kampe.

Vejle Boldklub måtte undvære Jacob Schoop sidste, men han er tilbage i truppen, hvor han erstatter Lucas Jensen, som måtte udgå mod FCK.

Kjartan Finnbogason er, ligesom Lucas Jensen, helt ude af truppen, og en transfer kan måske forekomme inden vinduets lukning mandag. 

En spiller, der heller ikke kommer i aktion, er ukraineren Sergiy Gryn, der onsdag fik ophævet sin kontrakt med Vejle. Vejlenserne har i ugens løb også taget afsked med Magnus Grødem. 

Karantæner:
OB: Ingen
Vejle Boldklub: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (4-3-3): Christensen - Laursen, Larsen, Tverskov, Skjelvik - Kløve, Thomasen, Opondo - Sabbi, Jebali, Frøkjær

Vejle Boldklub (4-2-3-1): Groothuizen - Gundelund, Greve, Ojala, Amundsen - Hetemi, Ezzatollahi - Sousa, Montiel, Mucolli - Dwamena

Profilen:
Det er sjældent, Superligaen kan præsentere en spiller, der har scoret mod Liverpool, men det har Vejles Juhani Ojala. Finnen tørnede i 2012 ud for Young Boys, og i Europa League-gruppespillet scorede han mod storklubben i en underholdende kamp, som schweizerne tabte 3-5. I samme kamp scorede Ojala i øvrigt selvmål. Nu er han i dansk fodbold, og søndag skal kan forsøge at dæmme op for Superliga-topscorer Issam Jebali.

Vidste du, at..:
Det er 12 år siden, at Vejle Boldklub senest har scoret et mål mod OB. Siden 2008 har de to mandskaber mødt hinanden fire gange, og alle gange har fynboerne vundet og spillet til nul. Ikke siden 1998 har Vejle vundet en Superliga-kamp over OB - det er 14 indbyrdes møder tilbage. Fynboerne har vundet de 11.

Læs også:Randers FC sikrer sig store talenter: Glemmer at de kun er 16 år

Dom:
Det skal nok blive en kamp med masser af chancer og forhåbentlig mange mål.

Begge mandskaber har været godt kørende i offensiven i de første tre kampe, og der er ingen grund til ikke også at blæse til angreb søndag eftermiddag. OB har i høj grad statistikken med sig mod Vejle, men statistikker er til for at blive brudt, og det gør Vejle. Oprykkerne sejrer 2-1 på Fyn.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Mark Strudal og Lyngby har indgået forlig i strid om millionbeløb

Læs også:FCK-spiller: Jeg afviste middelmådige klubber fra top fem-ligaer

Læs også:AGF-træner om Eskelinen: I fodbold er det stadig helt i orden at mobbe folk