Video : Tipsbladet
Superliga

Svensk klub kunne ikke matche AaB: Vi gjorde, hvad vi kunne

Elfsborg forsøgte at hente Oscar Hiljemark hjem til Sverige, men det blev som bekendt AaB, der løb med den tidligere landsholdsspiller.

Oscar Hiljemark blev mandag præsenteret som ny spiller i AaB, og det førte brede smil med sig i den nordligste del af Danmark. Helt så store var smilene ikke i det vestlige Sverige.

Her huserer Elfsborg, og Allsvenskan-klubben, hvor blandt andre Frederik Holst spiller, havde drømt om at få Oscar Hiljemark retur til klubben, hvor han indledte sin aktive karriere for mere end 10 år siden.

Den 28-årige midtbanespiller har været klubløs siden i sommer, så interesserede klubber har frit kunnet maile ham et kontraktforslag, og det gjorde Elfsborg, men klubben måtte sande, at AaB trak det længste strå.

Læs også:Transfer: Fik AGF eller AaB den bedste midtbanespiller?

- Vi har haft en god relation til Oscar, siden han forlod os, og vi har altid haft en dialog om, hvornår tiden er inde til at vende hjem til Elfsborg. Det havde vi også nu, siger Stefan Andreasson, der er sportschef i Elfsborg, til FotbollDirekt og fortsætter:

- Vi gjorde, hvad vi kunne, man han havde fortsat en ambition om at blive i udlandet, hvis den rette mulighed bød sig. Og det gjorde den så. Nu blev det Danmark i stedet, og det respekterer vi. Vi har en rigtig god relation, og jeg håber og tror, at han en dag iklæder sig vores trøje igen.

Ingé Andre Olsen, der er sportschef i AaB, har til tipsbladet.dk fortalt, at klubben længe har flirtet med Oscar Hiljemark. Mandag faldt aftalen så på plads.

Læs også:AaB har flirtet med Oscar Hiljemark i to måneder

- Vi har haft kontakt i lang tid – i næsten to måneder. Han havde mange andre tilbud, han skulle forholde sig til, men kort før weekenden fik vi en konkret mulighed for at hente ham, og så tog vi ham til lægetjek og lagde sidste hånd på aftalen mandag, fortalte Inge André Olsen.

Oscar Hiljemark har underskrevet en kontrakt på tre år med AaB. 

Læs også:AaB-boss ville gerne sælge - spillerne ville blive

Læs også:AaB med stort scoop: Henter tidligere FC Midtjylland-emne

Læs også:Var snublende tæt på FCM: Svensk midtbanemand har mange tilbud