Video : Tipsbladet
Superliga

FCK-anfører begræder Solbakkens exit: Jeg beundrer ham meget

Fyringen af Ståle Solbakken kom bag på Zeca, selv om han var klar over, at det kunne ske. Han er ked af, at nordmanden er væk, for han betød meget for kaptajnens karriere.

Det er snart en uge, siden FC København fyrede manager Ståle Solbakken, men for en del af spillerne er en hverdag uden nordmanden noget helt nyt. De har været af sted med deres landshold og er først lige vendt tilbage til København.

Det gælder eksempelvis anfører Zeca, der spillede alle Grækenlands tre opgør mod Østrig, Moldova og Kosovo. Han havde fredag første arbejdsdag i FCK siden fyringen.

- Tingene har ændret sig, mens jeg var med landsholdet. Det eneste, jeg har at sige, er mange tak til Ståle for alt, hvad han har gjort for holdet og for mig. Han er en person, jeg har stor respekt for, og som jeg beundrer meget. Jeg beundrer også hans arbejde, siger Zeca.

Hvordan fik du nyheden?

- Jeg var med landsholdet, og så så jeg nyheden på Twitter. Jeg talte med mine holdkammerater og folk fra klubben, og så sendte Ståle en sms om aftenen, og vi viste bare respekt for hinanden og sagde tak til hinanden. Vi ønskede hinanden det bedste for fremtiden.

Hvad har Ståle betydet for dig?

- Han har betydet meget for mig, han har hjulpet mig meget. Han fik mig til den her store klub, og han viste mig tillid ved at udnævne mig til anfører for klubben. Som sagt har jeg beundring og stor respekt for ham.

- Nu er tiden inde til at skabe en ny begyndelse. Klubben arbejder hårdt på det, og vi arbejder alle sammen hårdt for det. Men som sagt: Glem aldrig Ståle. Alle må respektere, hvad han har gjort.

Læs også:Optakt: FC København - AaB

Var du overrasket over fyringen?

- Man er ikke forberedt på den slags, især ikke med en person, der har været så mange år i klubben. Men jeg var lidt bange for, at det her kunne ske på grund af resultaterne. Det var noget, jeg ikke forventede, men det var noget, hvor jeg kunne have sagt: Det kan ske.

- Ståle ikke er i klubben længere, og han er ikke den eneste skyldige. Det er os, der spiller på banen, så vi deler skuffelsen over situationen. Vi var et hold, og det er ikke kun én mand skyld. Det er alle sammens skyld.

- Fra vores perspektiv har vi nu chancen for at få en ny begyndelse, komme videre og gøre det meget bedre, end vi gjorde før.

Hvad kender du til hans afløser, Hjalte Bo Nørregaard?

- For at være ærlig ved jeg ikke ret meget. Beklager, siger Zeca med et grin.

- Jeg ved, at han er en tidligere FCK-spiller, men jeg har lige mødt ham i dag. Jeg har set ham rundt omkring, men i dag var første gang, jeg havde et par samtaler med ham og lærte ham bedre at kende. Han forsøger også at lære mig bedre at kende. Jeg kan se, at han er en person, som vil hjælpe os meget og gøre det rette, og som er spændt og motiveret for at hjælpe os. Det er godt for os og for ham. Nu skal vi bare vise det på banen.

Også Zeca benægter Ekstra Bladets historie om, at FCK-truppen var plaget af klikedannelser. Det samme har Victor Nelsson og Rasmus Falk gjort.

Læs også:Ståle Solbakken så ind fremtiden: Det er tid til en ny strategi

- I alle omklædningsrum i verden har man 25 spillere. De kan ikke alle sammen være glade. Det er ikke noget nyt, jeg fortæller her. Nogle var kede af det, fordi de ikke spillede. Det er normalt.

- Jeg forstår ikke dansk, men jeg har nogle venner, der fortalte mig, at der stod, at der var kliker i omklædningsrummet. Come on. Det er ikke kliker. Men hvis vi har fem spaniere (spansktalende spillere, red.), er det normalt, at de tilbringer mere tid sammen, og at deres koner tilbringer mere tid sammen. Det er det samme med danskerne.

- Da jeg havde Pieros og "Sotte" (Sotirios Papagiannopoulos, red.) her, tilbragte jeg meget tid med dem, og der var ingen, der sagde noget til, at jeg ikke var sammen med de danske spillere. Vi har et rigtig godt forhold, og det skal vi have på banen og i omklædningsrummet. Uden for lever folk det liv, de vil.

- Det er mere end normalt på alle de hold, jeg har spillet: Hvis man er fra samme land, eller man taler samme sprog - dansk er svært at lære - er der normalt, at man er mere sammen end med de danske spillere.

Zeca og de andre landsholdsspillere når kun at have to træninger under Hjalte Bo Nørregaard, før de skal i aktion mod AaB søndag aften. Til gengæld er truppen blevet forstærket af Mathias "Zanka" Jørgensen i løbet af landsholdspausen.

- Det er alle sammen glade for; vi er også glade for at have ham tilbage. Jeg har desværre aldrig spillet med ham, men det får jeg fornøjelsen af nu. Vi ser frem til at spille med ham.

- Jeg er nødt til at gøre det bedre, og mange spillere er nødt til at gøre det bedre. Det er vi klar over. Vi ser bare frem til at spille kampe og have mulighed for at vise en ny side af os selv.

Læs også:Solbakken har haft mange snakke med Zeca: Han skal op i niveau igen

Læs også:Falk fastslår: Jeg elsker Varela, jeg elsker Pep Biel, og jeg elsker Oviedo

Læs også:Ramt Zeca: Vi er nødt til at se virkeligheden i øjnene