Video : Tipsbladet
Champions League

Atalanta-kender: Nederlaget til FC København gør stadig ondt

Onsdag står FC Midtjylland over for italienske Atalanta i Champions League-gruppespillet, og det danske mandskab skal ikke regne med, at italienerne undervurderer det danske mandskab.

AaB, Brøndby IF, FC København og FC Nordsjælland. Når FC Midtjylland onsdag går på banen til opgøret mod italienske Atalanta, bliver klubben det femte danske mandskab, der spiller i Champions League-gruppespillet.

Mandskabet fra Ikast og Herning er landet i en svær gruppe med Liverpool, Ajax og altså Atalanta, så Brian Priskes hold får nok at se til.

Allerede mod Atalanta bliver det svært for FC Midtjylland. Også fordi der ikke er nogen chance for, at italienerne undervurderer FCM.

Det fortæller La Gazzetta dello Sport-journalist Andrea Elefante, der dækker Atalanta for den store italienske avis og også vil være på plads til opgøret i Herning onsdag.

Årsagen er, at de stadig husker, hvordan FC København for to år siden sikrede sig en plads i Europa League-gruppespillet ved at slå Atalanta ud af playoff-runden. Noget, der gjorde ondt for den italienske klub.

Læs også:FC Midtjylland-bosser: Vi er meget inspireret af Atalanta

- Det husker de helt klart. Det nederlag var meget tungt for klubben, og ingen af de spillere, der var med for to år siden, har glemt det. Det var det første, alle tænkte på, da lodtrækningen blev foretaget i Geneve, siger Andrea Elefante til tipsbladet.dk.

Den italienske journalist forventer, at det bliver en svær kamp for Atalanta, der kommer til at møde et hold fyldt med entusiasme.

Hvor Atalanta er et meget stærkt offensivt hold, der spiller med fart og bringer med folk med i offensiven, er FC Midtjylland omvendt et organisatorisk stærkt hold, der har vist defensiv styrke.

Elefante mener, at FC Midtjyllands fysik, hårde arbejde og intensitet er præcis, hvad der skal til for at drille et hold som Atalanta.

- Det er selvfølgelig ikke et specielt kendt hold (FCM, red.), men Gasperini (Atalanta-træner, red.) er en meget opmærksom og teknisk træner, der gør meget ud af sine modstandere. Han har studeret Midtjylland og sikret, at spillerne har gjort det samme. Så meget som overhovedet muligt, siger Elefante.

Læs også:Claus Steinlein om fyret Solbakken: Jeg savnede ham allerede til frokost

Men hvad nu hvis FC Midtjylland allerede onsdag stikker en kæp i det italienske hjul?

- Ja, så bliver det noget mere op ad bakke end forventet. Men sidste år startede det altså også skidt, og man kom alligevel videre. Gruppen var mere eller mindre af samme sværhedsgrad. Jeg mener, at den afgørende kamp for Atalanta bliver hjemmekampen mod Ajax næste uge, siger Elefante, der også tror på, at Atalanta kan nå langt i år:

- Holdet er vokset meget med erfaringen fra sidste sæson i Champions League. I sommer har de kun solgt én spiller og har samtidig lavet vigtige indkøb.

- Jeg tror på, at Atalanta som minimum kan nå ottendedelsfinalen,  og derfra afhænger det så, hvem man trækker.

Sidste sæson indledte Atalanta altså med at tabe de første tre kampe, så spillede man uafgjort hjemme mod City, slog Dinamo Zagreb hjemme og vandt ude mod Shakhtar Donetsk. De syv point var nok til at sende Atalanta videre til ottendedelsfinalen, hvor man slog Valencia ud, inden kvartfinalen og Paris Saint-Germain blev endestationen.

Der er kampstart 21.00 i Herning onsdag mellem de danske mestre og Atalanta, der sluttede sidste sæson som nummer tre i Serie A.

Læs også:Troels Bech om FC København-job: Det er svært at forestille sig

Læs også:Stor Esbjerg fB-profil overvejede skifte

Læs også:Liverpool-stjerne tvivlsom til Ajax-brag