Video : Tipsbladet
Champions League

Karakterer: Tvivlsomme afslutninger kostede for FC Midtjylland

FC Midtjylland fik en stor udfordring, da de mødte Liverpool i Champions League. Tipsbladet.dk kigger nærmere på hver enkelt FCM-spiller her.

Liverpool vandt tirsdag aften med 2-0 på hjemmebane mod FC Midtjylland i Champions League-gruppespillet. Vi zoomer ind på det danske holds spillere.

Mikkel Andersen - 4 bolde
Der var sådan set ikke en finger at sætte på Mikkel Andersens indsats mod Liverpool. Han havde nogle gode indgreb, og han lignede ikke en spiller, som ikke normalt spiller sammen med Sviatchenko og Scholz. Kunne selvsagt ikke gøre meget ved de to mål, der gik ind.

Joel Andersson - 3 bolde
Det var nat og dag med Andersson. Når det kom til de defensive opgaver, så var højrebacken på et meget højt niveau. Desværre var det lige modsat, når han selv havde bolden, hvor det blev til en række underlige beslutninger i situationer, hvor han kunne have gjort det farligt i offensiven.

Erik Sviatchenko - 5 bolde
Der er ingen tvivl om, at FCM-anføreren passer enormt godt til britisk fodbold. Det beviste han tydeligt, og han havde mange gange en afgørende fod i at stoppe Liverpools angreb.

Alexander Scholz - 4 bolde
Scholz tog et gult kort tidligt i kampen efter en fejl fra Cajuste, hvor Liverpool skulle stoppes med ulovlige metoder. Det kunne godt have smittet af på hans spil, men han spillede meget kontrolleret. 

Paulinho - 3 bolde
Den brasilianske back var bundet op på klare opgaver i defensiven, som betød, at han ikke kom meget frem med sine gode indlæg. Desværre rundede han kampen af med at lave straffespark, så han ender på tre bolde.

Læs også:Rasmus Ankersen om Solbakken-fyring: Det er et voldsomt skridt at tage

Frank Onyeka - 4 bolde
Den nye nigerianske landsholdsspiller havde nok at se til i forbindelse med at lukke Liverpool ned, og han var særligt i første halvleg meget medvirkende til, at de engelske mestre knoklede med at få scoret.

Jens Lys Cajuste (ud 81.) - 3 bolde
Det er en kamp som denne, hvor svenskeren kan finde ud af, hvordan niveauet er. Desværre bliver det til et par småskøre fejl undervejs, som får den samlede indsats til at se lidt ujævn ud trods flere gode indgreb. Potentialet er der dog med det mod, som han viser.

Anders Dreyer - 3 bolde
Dreyer havde en kæmpe chance i de første minutter af opgøret, som kunne have sendt FCM fantastisk afsted i opgøret. Det samme gjorde sig gældende til sidst i kampen, og det trækker ikke op at misse dem i stedet for at sparke dem sikkert ind, som han kan. 

Pione Sisto (ud 72.) - 3 bolde
Det blev aldrig rigtig Sistos kamp, som også blev taget ud midtvejs i anden halvleg. Blandt andet var et forsøg på et smart frispark i første halvleg, som trillede lige til Allison Becker i stedet for at ramme Scholz, som det nok var tiltænkt. Et godt billede på, hvordan det kom til at gå.

Awer Mabil (ud 66.) - 2 bolde
Det kostede et mål, at Mabil ikke fulgte ordentligt med Trent Alexander-Arnold. I stedet stod han og viftede for offside, og det er nok ikke den bedste måde at hjælpe sit hold. Var desuden meget alene på sin kant.

Sory Kaba (ud 81.) - 3 bolde
Det blev ikke en af de store aftener for Sory Kaba, der ville få ham solgt for en stor pose penge. Fik heller ikke de bedste bolde at arbejde med, ligesom han også selv placerede sig en smule forkert.

Læs også:Scholz: Vores fejl skal cuttes ned til et minimum

Indskiftere:

Mikael Anderson (ind 66.) - 4 bolde
Der kom mere gang i den med Anderson på banen, og den islandske landsholdsspiller gjorde sig godt bemærket i forhold til mere spilletid fremover.

Evander (ind 72.) - 3 bolde
I takt med at spillerne var blevet mere trætte opstod der nogle situationer for Evander inde centralt, hvor han sågar kom frem til to ret gode muligheder for at score. Dog sparkede dem begge forbi mål.

Bozhidar Kraev (ind 81.) - UB

Luca Pfeiffer (ind 81) - UB
For kort tid på banen til en bedømmelse, men han havde muligheden for at heade bolden ind.

Træner:
Brian Priske - 4 bolde
Hvis bedømmelsen skulle være større, så skulle der have været point på kontoen. Dog så det meget bedre ud end opgøret mod Atalanta, og det fremskridt kan han helt sikkert være stolt af.

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladet.dks skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation.
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.

Læs også:Ren politik: Liverpools eliteliga kopierer 30 år gammelt Berlusconi-trick

Læs også:FCM-boss fremhæver midtbaneanker: Han har potentiale til Premier League

Læs også:Idemanden bag FC Midtjylland: Det havde jeg nok aldrig drømt om