Video : Tipsbladet
Superliga

Jacob Friis: Det er med et blødende hjerte jeg siger stop

Det er hensynet til familien, der er hovedsårsagen til, at Jacob Friis stopper som cheftræner for AaB.

Siden 26. november 2018 har AaB's cheftræner heddet Jacob Friis, men fra i dag er det ikke længere tilfældet, efter han har valgt at trække sig fra posten.

Det sker dog ikke ud fra sportslige vurderinger, fortæller den nordjyske træner og AaB i en pressemeddelelse.

For godt et år siden fik Jacob Friis’ yngste datter konstateret leukæmi, hvilket lejlighedsvis har betydet fravær fra trænergerningen i AaB, og det er i et samlet perspektiv, at Jacob Friis har truffet sin beslutning.

Læs også:Trist AaB-chef om cheftrænerens stop: Er berørte af den ulykkelige situation

- Det er med et blødende hjerte, at jeg har truffet beslutningen om at trække mig som cheftræner i AaB, hvor jeg nydt rollen og samarbejdet med spillere, ledere og trænerkollegaer, siger Jacob Friis.

- Men min familie og jeg er stadig i et forløb, hvor Luna kæmper en brav kamp for at komme sig helt efter sit transplantationsforløb. 

Læs også:Jacob Friis stopper som cheftræner i AaB

Jacob Friis understreger, at der ikke er sket en forværring med datterens sygdom, men familien har brug for hinanden.

- Jeg vil ikke se på Lunas forløb og behandling fra afstand. Jeg er hendes far og jeg vil være hos hende og resten af familien, så selvom det har været en hård beslutning, så har det ikke været den sværeste, da familien er vigtigst.fastslår Jacob Friis.

I fodbolden har den nu tidligere AaB-træner haft et frirum, men han har også måtte sande, at jobbet tager meget af tiden og ens opmærksomhed, men erkendelsen af, at det måske fylder for meget, er nået til ham.

Læs også:Optakt: Vejle Boldklub - Randers FC

Læs også:Jung om Brøndby-fremtid: Jeg tror, det er tid til noget nyt til sommer

Læs også:Panenka fra pletten: Jonas Winds straffespark kåret til Rundens Mål