Video : Tipsbladet
Champions League

Karakterer: Mange gode FCM-præstationer trods nyt nederlag i CL

FC Midtjylland tabte også sin tredje Champions League-kamp, men kunne godt være indsatsen bekendt. Her er karakterer til spillerne.

Tipsbladet.dk i MCH Arena

Det så ud til, at FC Midtjylland skulle have en afklapsning af Ajax, men kom fint igen og endte med at spille en hæderlig kamp på trods af 2-1-nederlaget. Her ser vi nærmere på de enkelte spilleres indsatser.

Mikkel Andersen - 2 bolde
Målmandsreserven havde ikke mange chancer for at imponere med redninger. Han gav til gengæld det indirekte frispark, som førte til 2-0-målet, ved at samle en tilbagelægning op. Det trækker ned.

Joel Andersson - 2 bolde
Faldt ikke ligefrem igennem, men gjorde heller ikke en positiv forskel for sit hold. Manglede et par gange i defensiven, hvilket han fik at høre fra Kristian Bach Bak på bænken.

Erik Sviatchenko - 4 bolde
Kaptajnen var igen en god mand for sit hold i defensiven. Passede sine opgaver, kom i vejen for bolde og vandt de dueller, han skulle. 

Alexander Scholz - 4 bolde
Endnu et eksempel på det forbilledlige sammenspil med Sviatchenko. Scholz var solid defensivt og bidrog endda offensivt med et par raids og en god aflevering, der førte til en stor chance.

Læs også:LIVE: FCM kæmper for første Champions League-point

Paulinho - 3 bolde
Den sværeste at give karakter. Paulinho var impliceret i begge Ajax' mål i første halvleg, men havde derudover en stærk kamp både som erobrer af bolde og leverandør af indlæg.

Jens-Lys Cajuste - 3 bolde
Svenskeren var ikke lige så iøjnefaldende, som han har været i andre kampe, men skal have et stort plus for sit oplæg til 2-1-målet. Flot dribletur og så en aflevering til Dreyer på det helt rigtige tidspunkt.

Frank Onyeka - 4 bolde
Det var ikke Onyeka, der bandt FC Midtjyllands spil sammen offensivt. Til gengæld erobrede han et hav af bolde i løbet af kampen og udfyldte sin rolle på den defensive midtbane.

Anders Dreyer - 3 bolde
Forsvandt gradvist ud af kampen, men nåede både at markere sig med et flot klassisk Dreyer-mål fra kanten af feltet, men også med en kæmpe afbrænder, der kunne have gjort det til 2-2.

Pione Sisto - 3 bolde
Var især i kampens første tredjedel god med driblinger, der gav sit hold noget tiltrængt ro, og ikke mindst en frispilning af Dreyer. Gled dog ud af billedet, som kampen skred frem.

Awer Mabil - 2 bolde
Australieren havde et par fine aktioner og var flittig defensivt, men han skabte for lidt som kantspiller til at fortjene en højere karakter.

Læs også:Steinleins jobopslag var på Ekstra Bladet: Jeg fik et chok, da jeg så det

Sory Kaba - 2 bolde
Kom slet ikkke frem til noget og var komplet ufarlig. Kaba kan være med fysisk mod hvem som helst, men virker ikke til at have det spillemæssige niveau til Champions League.

Indskiftere:
Dion Cools - UB
Skiftet ind i det 64. minut.

Bozhidar Kraev - UB
Skiftet ind i det 75. minut.

Evander - UB
Skiftet ind i det 80. minut.

Lasse Vibe - UB
Skiftet ind i det 80. minut.

Træner
Brian Priske - 3 bolde
Trænerens karakter afspejler ofte holdets præstation, og den var lang hen ad vejen godkendt for FC Midtjylland. Priske havde valgt sit sædvanlige europæiske hold, og dét kunne sagtens være indsatsen bekendt.

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladet.dks skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation.
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.

Læs også:Live fra MCH Arena: FCM får ikke bedre chancer for point i Champions League

Læs også:Kvist nægter: Kigger ikke mod FCM for inspiration

Læs også:Startopstillinger: FCM mangler stadig nøglespiller