Video : Tipsbladet
Landshold

Svenske medier: Hånet af Danmark efter nederlag

Ifølge svenske medier hånede vikarierende landstræner Ebbe Sand Sverige efter opgøret i Brøndby.

Det svenske landshold var uden ambitioner, idéforladt og i en trist forfatning, da det onsdag aften gæstede Brøndby til testkampen mod Danmark. Et opgør, der naturligvis var sært, da begge hold manglede spillere og trænere på grund af Covid-19-restriktioner. Begge landstrænere var heller ikke til stede.

Men det danske landshold forsøgte alligevel at skabe kampen og forsøge noget offensivt, og det lykkedes da også at komme på tavlen et par gange i anden halvleg i opgøret, som Danmark vandt med 2-0.

Efter kampen blev vikarierende landstræner Ebbe Sand spurgt ind til Sveriges præstation, og han var - med rette - ikke imponeret af svenskerne.

- Kampen viser, at vi spillemæssigt er længere fremme i vores udvikling. Vi spiller en mere attraktiv form for fodbold. Det er også imponerende at se den bredde, vi har. At spillerne kan gå ud og levere med den opladning til deres første A-landskamp, viser, at der er krummer i det her hold.

Læs også:Kasper Hjulmand efterudtager endnu en højre back

- Det var relativt nemt for os at spille os ud af Sveriges pres, hvis vi skal være positive og kalde det for et pres. De spillede ikke på den måde, vi gerne vil spille fodbold på. Den eneste måde, de kunne gøre ondt på os, var på omstillinger, og det fik vi lukket godt af for, sagde Ebbe Sand på pressemødet.

Og det vækker altså lidt opsigt i Sverige, at den danske landstræner har tilladt sig at kritisere svenskerne.

De tre svenske medier, der var på plads på stadion i Brøndby, bringer alle Ebbe Sands citater i historier, der er vinklet på en form for hån af svenskerne.

Expressen skriver: "Hånet af Danmark efter det klare nederlag".

Læs også:Kroat spillede med coronavirus: Holdkammeraterne er nu rejst til Sverige

Aftonbladet kalder det for "Dansk Sverige-hån: 'Det var en stor opvisning' "

Fotbollskanalen skriver "Dansk aflevering til de blå-gule: 'Bortset fra kontraangreb skabte Sverige intet' "

Mens Danmark står foran et par Nations League-kampe mod Island og Belgien, møder Sverige Kroatien og Frankrig i de to kommende kampe. Der er dog lidt tvivl om opgøret mod Kroatien, efter Domagoj Vida spillede onsdag mod Tyrkiet - han er nu testet positiv for Covid-19. 

Læs også:Landsholdet i går, pokalkamp i dag: AGF-angriber får ingen pause

Læs også:Svensk ros til Cajuste: Én ting irriterede dog eksperterne

Læs også:Jonas Wind tænker ikke på EM: Der er lang tid til