Video : Tipsbladet
Superliga

- Det undrer mig helt klart, at Brøndby ikke har forlænget

Brøndby IF bør forlænge kontrakten med Niels Frederiksen, men der er også tegn på, at det ikke sker. Sådan lyder vurderingen fra ekspert.

Er Niels Frederiksen også cheftræner i Brøndby IF i næste sæson?

Spørgsmålet bliver mere og mere aktuelt for hver dag, der går, uden at de blå-gule har en afklaring på trænerbænken.

Niels Frederiksens kontrakt med Brøndby IF udløber efter denne sæson, og den tidligere U21-landstræner har leveret fine resultater i det seneste halvandet år. Alligevel har Brøndby med fodbolddirektør Carsten V. Jensen i spidsen altså ikke valgt at præsentere cheftræneren for en kontraktforlængelse, og ingen af parterne er særligt meddelsomme, når snakken falder på netop den situation.

Ifølge Mikkel Bischoff, der er ekspert hos Discovery Networks, bør Brøndby IF forlænge med Niels Frederiksen.

- Der er jo som sådan ikke noget usædvanligt i situationen. OB står i samme situation med Jakob Michelsen, og AGF gjorde det for et års tid siden med David Nielsen, så det er jo meget normalt, at man lige ser hinanden an. Når det er sagt, så undrer det mig helt klart, at de ikke har forlænget. Jeg synes, Niels Frederiksen har gjort det godt, siger Mikkel Bischoff til tipsbladet.dk og fortsætter:

- Han er lykkedes med mange af de mål, Brøndby satte sig efter tiden med Zorniger. De har en meget klar spillestil, og jeg synes, at han har gjort spillerne bedre. Det er lige fra Marvin Schwäbe i målet til Mikael Uhre i angrebet, og så har han først og fremmest formået at få klubbens egne talenter ind på holdet – flere af dem er tilmed bærende spillere.

Læs også:Medie: Udenlandsk klub har "seriøs" interesse i Brøndby IF-spiller

- Vi skal også huske, at Brøndby under Niels Frederiksen har skullet sænke lønbudgettet, så han har løbende mistet mange af sine bedste spillere. Alligevel har han formået at skabe gode resultater, selv om betingelserne har været vanskelige.

Måske ikke CV's mand
I sidste ende er det Carsten V. Jensen, der bestemmer, om Niels Frederiksen skal tilbydes en forlængelse eller ej, og Mikkel Bischoff føler sig ikke overbevist om, at den nuværende cheftræner er "CV's mand".

Niels Frederiksen tiltrådte i Brøndby IF før Carsten V. Jensen, så det er ikke den nuværende sportslige ansvarlige, der har valgt cheftræneren. Han har overtaget ham.

- Det er vigtigt, at rækkefølgen er i orden. Det er altid at foretrække, at det er den siddende sportschef, der også har peget på træneren, siger Bischoff.

Carsten V. Jensen har tidligere haft muligheden for tilbyde Niels Frederiksen et job som cheftræner. Det valgte han ikke at gøre. 

- Det er jo værd at huske, at Niels Frederiksen var ledig på markedet, da Carsten V. Jensen var på udkig efter en ny cheftræner til FC Nordsjælland. Her var Niels jo på mange måder oplagt, men han fik ikke jobbet, siger Mikkel Bischoff.

Det store spørgsmål er naturligvis, hvorfor Brøndby IF tøver?

Læs også:Brøndby afviser at lede efter erstatning for Riveros

- Det sportslige skal komme først, og her synes jeg ikke, man kan sætte en finger på Niels Frederiksens arbejde. Alt det, vi vurderer på udefra, har Niels udført på fornem vis, men så er spørgsmålet jo, om Brøndby vil have en anden type? Om de måske ikke føler, at Niels er dygtig nok til at tegne så stor en klub som Brøndby udadtil? Det må jo være sådanne overvejelser, der spiller ind lige nu, lyder det fra eksperten.

BT-historie vækker opsigt
I sidste uge kunne BT fortælle, at det er "usandsynligt", at Niels Frederiksen får forlænget sin kontrakt, og ifølge avisen er Brøndby allerede begyndt at afsøge markedet for en ny cheftræner. Flere nuværende Superliga-trænere er angiveligt med i puljen.

En opsigtsvækkende historie, som også Mikkel Bischoff har noteret sig.

- Jeg kan ikke se, at Brøndby kan få noget, der er bedre end Niels Frederiksen blandt de nuværende Superliga-trænere, men hvis BT's historie holder vand, så er det jo svært at forestille sig, at han bliver i klubben. Det kan man næsten ikke, siger Bischoff og fastslår:

- Jeg tror dog i sidste ende, at Brøndby er så fornuftige, at de forlænger med Niels Frederiksen. Han har gjort det godt, og jeg synes, det vil være det rigtige. 

Niels Frederiksen har foreløbig stået i spidsen for Brøndby IF i 52 kampe. Han har vundet de 25, tabt 19 og spillet otte kampe uafgjort. Det efterlader ham med et pointsnit på 1,60. 

Læs også:Analyse: FCM's underskud er slet ikke så giftigt som FCK og Brøndbys

Læs også:Frederiksen storroser Anthony Jung: Mest undervurderede i Superligaen

Læs også:Racisme og upassende ord: OB-spillere lagt for had efter skade til BIF-back